Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності?




Скачати 70.66 Kb.
НазваКоли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності?
Дата конвертації21.05.2013
Розмір70.66 Kb.
ТипВопрос
uchni.com.ua > Фінанси > Вопрос
УРОК 8

НОВА СІМ'Я: ЦЕРКВА

Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? Що станеться з дитиною, якщо батьки не будуть дбати про неї, якщо не буде сімейної атмосфери? Якщо дитину повністю ігнорують, вона не виросте здоровою особистістю. Дитина не буде нормально розвиватися. Що потрібно нормальній, здоровій дитині для того. щоб розвиватися фізично та духовно? Кожна дитина потребує їжу, опіку та любов. Батьки відповідальні за ці основні дитячі потреби. Дитячі потреби найкраще забезпечуються в сімейній атмосфері.

Є декілька подібних моментів між новонародженою дитиною та новонародженим християнином. Новий християнин потребує духовну їжу, опіку та любов. Якщо необхідна їжа, опіка та любов недоступні, новому християнину дуже важко стати нормальною корисною дитиною Божою. Деколи ми бачимо людей, які покаялись, а потім повернулись до старого життя та стали неактивними в християнському житті. Вони ще живуть, але слабшають та хворіють духовно.

Як розвивається новий віруючий? Як досягнути задоволення основних потреб?

Бог має план, шлях, через який забезпечує Своїх дітей усім необхідним. Так само, як Бог допомагає сім'ї забезпечити немовля всім необхідним, так Він і допомагає церкві забезпечити потреби новонародженого християнина.

 

^ ЩО ТАКЕ ЦЕРКВА?

Ми бачили церкву Нового Заповіту в Діях Святих Апостолів.

Отож ті, .хто прийняв його слово, охрестилися. і пристало до пил того дня душ тисяч зо три! І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, / в ламанні хліба, та в молитвах. / був острах у кожній душі, бо багато чинили апостоли чуд та знамен. А всі віруючі були вкупі, І мали все спільним. І вони продавали маєтки та добра, і всім їх ділили, як кому чого треба було. І кожного дня перебували вони однодушна у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті, вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися." Дії 2:41-47

Віруючі були духовною сім'єю. Вони поводились як сім'я. Вони мали нові відносини як брати та сестри, тому що слідували за Богом, їхнім духовним Батьком.

Церква — це група людей, які відвернулись від своїх гріхів, довірившись Ісусу як Господу та Спасителю. Пізніше охрещені через занурення. Ці люди продовжують зустрічатись регулярно як: члени сім'ї Божої. Вони об'єднуються в молитві, хвалі та вивченні Біблії задля визначеної цілі — прославлення Христа та поширення Його Царства на землі. Ось це І є церква.

На початку свого листа до віруючих в Сопунах Павло пише:

„…до Церкви Солунської в Бозі Отці й Господі Ісусі Христі...." 1 Солунян 1:1

Ми чітко бачимо, що церква—це група людей, які присвятили себе для Бога та один для одного в товаристві та служінні. Церква—це не будова. Церква може збиратися в будинку, який називається храм чи дім молитви. Це може бути будинок одного з членів церкви, громадський будинок, офіс та інше. Церква, яка збирається в будинку одного з ЇЇ членів, є такою ж самою, як і церква, яка збирається в спеціально обладнаному приміщенні.

Павло писав: „Вітайте Прискиллу й Акилу, ...і їхню домашню церкву." Римлянам 16:3-4. „Вітає вас Гай, гостинний для мене й цілої церкви." Римлянам 16:23

Ісус — засновник, голова та джерело життя для церкви. Ісус говорив в Євангелії від Матвія 16:18: „...побудую Я Церкву Свою,— і сили адові не, переможуть її."

Біблія говорить, що церква — це тіло, а Христос — голова. „А Він є перший від усього, і все Ним стоїть, і ВінГолова тіла. Церкви. Він початок, переброджений з мертвих, щоб у всьому Він мав першенство " Колосянам 1:17-18

З цих віршів ми бачимо, що Христос — Голова церкви. Він джерело існування тіла. Церква є під керівництвом Христа. „...ХристосГолова Церкви, Сам Спаситель тіла!" Ефесянам 5:23

Кожен член є під владою Христовою. Це важливо, щоб церква не дозволяла ні людям, ні будь-яким організаціям мати абсолютний контроль та владу над життям членів церкви. Лише Христос гідний нашої повної відданості.

 

^ ЩО РОБИТЬ ЦЕРКВА?

Прочитайте ще раз Дії 2:41-47. В цих віршах ми бачимо 9 основних принципів віруючих людей, які об'єднались у церкву.

1. Вони вірили в Ісуса Христа.

2. Вони охрестилися.

3. Вони приєднались до групи.

4. Вони проводили час у науці апостольській.

5. Вони брали участь у спільноті братерській,

6. Вони молились разом.

7. Вони регулярно збирались разом для богослужіння.

8. Вони ділилися один з одним достатками своїми.

9. Вони приймали нових віруючих до своєї спільноти.

Ви пам'ятаєте основні потреби немовляти — Їжа, опіка та любов. Ви бачите, як забезпечити потреби нового віруючого через дев'ять основних принципів Новозаповітньої церкви? Церква вивчає Слово Боже та молиться разом. Це забезпечує духовну їжу, нову потребу віруючого. Вони збирались разом для богослужінь. Це забезпечує опіку, яку потребує новий віруючий. І через це все християнин пізнає любов.

Церква також свідчить про Божу любов невіруючим людям.

^ Але вивибраний рід, священство царське, народ святий, люд власності! Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого" 1 Петра 2:9

В наступному уроці ми більш детально розглянемо служіння церкви в свідченні невіруючим людям.

 

^ ЯК ЗАСНОВУЄТЬСЯ ЦЕРКВА?

Передивіться ще раз 9 основних принципів церкви Нового Заповіту, про яку записано в Діях 2:41-47. Коли група віруючих вирішує збиратись разом для участі в цих видах діяльності, то церква готова для народження.

Група людей стає церквою, коли віруючі люди прийняли хрещення та вирішили продовжувати зустрічатись як християнська сім'я, згідно основних принципів для богослужінь, вивчення Біблії та свідчення Слова Божого друзям та сусідам.

Дуже важко визначити саме той момент, коли група віруючих стає церквою. Для заснування церкви не є обов'язкові якісь спеціальні урочистості. Сімейний дух єдності та спільності стає сильнішим, коли група віруючих вирішує охреститись та продовжувати свою діяльність, будучи вже церквою.

Давайте розглянемо декілька практичних порад для здійснення церковного служіння.

1. Групі потрібно визначити час для регулярних зібрань. В церкві Нового Заповіту було прийнято збиратись по неділях, тому що то був день воскресіння Христового. Крім того, церква може збиратися в будь-який зручний день для молитовних зібрань, вивчення Біблії та єднання.

Новозаповітні церкви дуже часто збиралися в чийомусь будинку. Зібрання були прості та щирі. Кожен брав участь. Всі були рівні. Всі були брати через віру в Христа. Класовий поділ був знятий, коли вони стали сім'єю.

2. Групі слід просити в Бога мудрості, щоб вибрати керівника, який буде вести церковні зібрання та вивчення Біблії. Цілій

групі слід зібратися для того, щоб прочитати та обговорити З та 4 розділ 1 послання до Тимофія.

Спочатку необов'язково мати одноосібного лідера. В деяких церквах група дуже швидко помічає, хто найкраще підходить на місце керівника на уроках вивчення Біблії. Та сама людина буває і музичним керівником. В інших церквах керівник вивчення Біблії та музичний керівник — це різні люди. Пізніше обирають постійних керівників, відповідальних за цю справу. Члени церкви, після довгих молитов, повинні бути єдині при виборі керівництва. Важливо пам'ятати вираз: „Кожен є важливий" в церковній сім'ї. Не можна одній людині дозволяти робити все. Всі члени тіла повинні бути активні, якщо вони хочуть бути здорові. За звичаєм, людина, яка керує співом, не повинна вести вивчення Біблії. Кожному члену церкви слід молитися вголос у присутності інших. Людська гордість просинається, коли одна людина звершує молитву, керує співом та проповідує Слово Боже.

Обираючи лідерів, остерігайтесь людей, які люблять постійно говорити. Той, хто багато говорить, не обов'язково хороший лідер. Вміння говорити — це не те саме, що дар керівника. Обираючи лідерів, звертайте увагу на отримання, віру, дотримання обов'язків — основні якості лідера.

3. Що робить церква, коли вона збирається?

Якщо бажаєте, прочитайте Дії 2:41-47 та ст. 67, щоб побачити, що робила церква в часи Нового Заповіту.

Кожна церква має свій порядок. Спочатку на недільних богослужіннях члени церкви можуть брати участь у молитві, ділитись власним досвідом, співати разом та вивчати Біблію. Вивчення Біблії може проходити у формі проповіді, або хтось один може керувати групою, розглядаючи розділ за розділом з Біблії.

Якщо церква зростає духовно, богослужіння повинно складатися щонайменше з 5 частин: 1 - молитва; 2 - поділ власним досвідом; 3 - спів; 4 - збір десятини та пожертвувань; 5- вивчення Біблії Ці п'ять частин можуть бути поставлені в будь-якому порядку, за бажанням групи.

^ Церковні фінанси

Після декількох неділь проходження богослужінь церква приймає рішення збирати добровільні пожертвування як звичну частину богослужіння. Члени церкви зрозуміють, що їм потрібні нові пісенники чи, можливо, нові стільці. Гроші для церковних потреб слід брати з десятини та добровільних пожертвувань членів церкви. Якщо церква молода та збирається в чиємусь будинку, було б непогано розпочати збір коштів для купівлі землі на храм. Це довготривалий проект, але його здійснення можливе через збір десятини та пожертвувань від членів церкви.

Коли церква приймає рішення збирати десятину та пожертвування, як частку недільних богослужінь, потрібно вибрати скарбника. Скарбник, так як і Інші вчителі та служителі, повинен бути постійним активним членом церкви— чесним, відповідальним та вести підрахунки. Як правило, обирають також помічника скарбника. Скарбник та його помічник можуть відкрити рахунок в банку. Рахунок відкривається на ім'я церкви. Церква, як група, повинна вирішувати, коли і як витрачати гроші. Будь-які витрати повинні підписуватися скарбником та його помічником. Всі витрати повинні бути підтверджені церквою.

Нові члени

Якщо з'являються нові віруючі, які змінили своє життя, їх потрібно охрестити та прийняти в члени церкви. Церква

вирішує, хто вже готовий прийняти хрещення. Також вирішує, хто буде давати хрещення. Будь-який член церкви може хрестити новонавернених, якщо йому церква дає такі повноваження.

Ми дізналися, що будь-якому віруючому потрібно бути членом християнської сім'ї — церкви. Також нам відомо, що основні потреби християнина можна задовольнити, тільки будучи членом церкви. Ми дізналися, що таке церква та як вона функціонує в повсякденному житті та в служінні.

 

^ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ТА ОБГОВОРЕННЯ

Ї. Які три основні потреби новонаверненого:

2. З Дій 2:41-47 ми перерахували 9 основних принципів церкви Нового Заповіту. Які з них забезпечують три основні потреби? Номери 4 та 7 відносяться до Їжі. Які відносяться до опіки та любові?

3. Що таке церква?

4. Церква — це споруда. Так ___ Ні ___

5. Церкви Нового Заповіту часто зустрічалися в____.

віруючих. Римлянам 16:5

6. Хто голова церкви? Пастор ___ Христос ___

7. Коли група по вивченню Біблії стає церквою?

8. Хто обирає церковних лідерів?

9. Назвіть три основні характеристики добрих лідерів?

10. Богослужіння повинне складатися щонайменше з п'яти частин. Це

11. Всі фінансові потреби церкви потрібно покривати з_____ членів церкви.

Схожі:

Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconВ. О. Сухомлинський писав Без батьківської мудрості немає сили виховання...
...
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconІсторія України" Предмет І завдання курсу "
Теорії походження Київської Русі та становлення Давньоруської держави (кінець IX -кінець X ст.)
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconТі, які поводяться так, як неначебто Батька у них немає. Сироти не розуміють дітей
Приклад: Коли Мирослав одружувався, його батьків вже не було в живих. Батька він не пам'ятав взагалі, а мати вже померла. А у дружини...
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconЛюбов до дитини, якою вона має бути
Коли заходить мова про нещасливу дитину, звичайно йдеться про дитину, яку недостатньо люблять або ж не люблять зовсім. Узагалі батьки...
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconПту-22 смт. Луків викладач Як же виховати дитину, щоб оцінка за цю справу була відмінною?
Як же виховати дитину, щоб оцінка за цю справу була відмінною? Це питання я поставив перед собою 18 років тому, коли прийшов працювати...
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconНе хочу мати таку дитину, якою вона є. Можна було б змінити на крашу
Ніколи не хвалить, відсутня система за­охочень, «шукає дірку в цілому», часто лає
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconЩо робити, якщо на ваших очах тоне людина?
Формування у дітей поняття про правила поведінки та дії у випадку, коли тоне людина та коли її врятовано. Розвивання умінь надавати...
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconЯк вийти зі стресу
Ми всі дуже різні, наші ситуації І проблеми теж. Проте, якщо ми застудилися, температура підні­мається однаково. Так само од­наково,...
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconЩо таке АвтоБрокер**???
Ми пропонуємо Вам можливість, коли Ви зможете, приділяючи увагу Вашим знайомим, друзям І клієнтам мати додатковий дохід від продажу...
Коли мати народжує дитину, хіба це кінець батьківської відповідальності? iconЛітературно-музчна композиція «Мати» в поезії Шевченка
Злиднів І недолі. Сам він в дитинстві тільки й зазнав щастя, доки жива була його мати й своєю ласкою гріла й тішила чулого хлопчика....
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка