Норма №1 – загальновійськова




Скачати 243.33 Kb.
НазваНорма №1 – загальновійськова
Сторінка1/2
Дата конвертації17.03.2013
Розмір243.33 Kb.
ТипДокументы
uchni.com.ua > Військова справа > Документы
  1   2
ОСНОВНІ НОРМИ

забезпечення продовольством військовослужбовців Збройних Сил України

(постанова Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426)

Норма № 1 – загальновійськова


Найменування продукту

Кількість на одну людину на добу, грамів

Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту


350

Хліб із борошна пшеничного першого сорту

400

Борошно пшеничне першого сорту

50

Борошно пшеничне другого сорту

15

Крупи різні

120

Макаронні вироби

40

М'ясо

200

Риба

150

Жири тваринні топлені, маргарин

15

Олія

25

Сир сичужний твердий

15

Масло

30

Яйця курячі, штук (на тиждень)

2

Цукор

70

Сіль, сіль йодована

25

Чай

1,2

Лавровий лист

0,2

Перець

0,3

Гірчичний порошок

0,3

Оцет

1

Томат-паста

6

Дріжджі хлібопекарські сухі або пресовані

0,5

Картопля і овочі, усього

900

у тому числі:

картопля

капуста


600

130

Буряки

30

Морква

50

Цибуля

50

Огірки, помідори, коріння, зелень

40

Сухофрукти

20

або соки фруктові (плодово-ягідні)

100

Полівітамінний препарат типу "Гексавіт", драже

(видається з 15 березня по 15 червня)


1


Примітки:

  1. За цією нормою за рахунок держави харчуванням забезпечуються:

а) військовослужбовці строкової військової служби, за винятком тих, що забезпечуються харчуванням за іншими нормами;

б) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики, мічмани і військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, працівники авіації МНС, які постійно працюють на аеродромах, полігонах, технічних і стартових позиціях і безпосередньо обслуговують літальні апарати (літаки, вертольоти, планери, екраноплани, мотодельтаплани тощо) та забезпечують їх польоти, за винятком вихідних та святкових днів, крім військовослужбовців офіцерського складу, прапорщиків, мічманів і військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, працівників авіації МНС і які забезпечують у зазначені дні бойове чергування;

в) курсанти вищих військових та вищих навчальних закладів МВС і Державного департаменту з питань виконання покарань, а також слухачі вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів МВС і Державного департаменту з питань виконання покарань, які не мають офіцерських звань, військовослужбовці та особи рядового і молодшого начальницького складу органів внутрішніх справ і кримінально-виконавчої системи, які навчаються у школах і на курсах з підготовки прапорщиків, мічманів та в училищах професійної підготовки органів внутрішніх справ і кримінально-виконавчої системи, за винятком тих, що забезпечуються харчуванням за іншими нормами;

г) курсанти, слухачі, ад'юнкти, викладачі вищих військових та вищих навчальних закладів МВС, військовозобов'язані, призвані на збори, які працюють постійно на аеродромах, полігонах, технічних і стартових позиціях і безпосередньо обслуговують літальні апарати та забезпечують їх польоти, під час проходження практики, стажування, перебування на зборах у частинах і підрозділах;

ґ) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики, мічмани і військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, та працівники авіації МНС рятувальних груп авіаційної пошуково-рятувальної служби під час їх чергування з пошуково-рятувального забезпечення польотів повітряних суден, евакуаційних робіт та робіт під час стихійного лиха, а також у дні здійснення стрибків з парашутом за планами бойової підготовки;

д) військовослужбовці, які відбувають покарання в дисциплінарних військових частинах;

е) звільнені у запас військовослужбовці строкової військової служби під час їх проїзду до місця проживання;

є) працівники маяків, радіомаяків, груп засобів навігаційного обладнання, радіонавігаційних і гідрометеорологічних станцій (постів) та інших берегових об'єктів навігаційного обладнання ВМС з особливо важкими умовами праці і побуту, у дні несення чергування або виконання покладених завдань;

ж) військовозобов'язані, призвані на збори, студенти, які проходять військову підготовку за програмою офіцерів запасу, під час навчальних зборів (стажування), за винятком тих, що забезпечуються харчуванням за іншими нормами, а також під час проїзду зазначених осіб на збори, навчальні збори (стажування) і назад;

з) вихованці штатних військових оркестрів, де військовослужбовці строкової військової служби забезпечуються харчуванням за цією нормою;

и) громадяни, призвані на строкову військову службу, з дня явки до військових комісаріатів (на збірні пункти) для відправлення у військові частини;

і) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики, мічмани та військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, підрозділів Військ ППО – у місцевостях із складними кліматичними умовами, на висоті від 1000 до 1500 метрів над рівнем моря, за межами населених пунктів і гарнізонів військових частин (перелік зазначених підрозділів затверджується наказом Міністра оборони) ;

ї) працівники авіаційних центрів з підготовки льотчиків, які постійно працюють на аеродромах відповідно до переліку посад, що затверджується наказом Міністра оборони, тільки під час роботи;

й) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики, мічмани, військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, а також особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, призначені до складу варти для охорони, оборони і супроводження військових та спеціальних вантажів під час їх перевезення, а також під час проїзду до місця здавання (приймання) цих вантажів та повернення після їх здавання (приймання);

к) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики, військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, що несуть службу з охорони державного кордону на прикордонних заставах, контролерських постах, у відділеннях прикордонного контролю, прикордонних оперативно-розшукових відділеннях, оперативних пунктах;

л) військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, призначені до складу добового наряду і для несення варти.

  1. З дня введення у дію цієї норми харчування видається на одного військовослужбовця на добу:

а) 75 г м'яса, 15 г сиру сичужного твердого – контингентам, зазначеним у підпунктах "б", "г", “ґ”, "ї" пункту 1 приміток;

б) контингентам, зазначеним у підпункті "в" пункту 1 приміток: жирів тваринних топлених і маргарину – 10 замість 15 г, олії – 20 замість 25 г, масла – 50 замість 30 г і кавового напою (порошок) – 3 грами.

3. Додатково до цієї норми за рахунок держави видається на одного військовослужбовця на добу:

а) 15 г масла, 100 г молока незбираного і 10 г цукру – вихованцям штатних військових оркестрів;

б) 120 г м'яса, 20 г масла, 25 г цукру – військовослужбовцям, призначеним до складу варти для охорони, оборони і супроводження військових та спеціальних вантажів під час їх перевезення, а також під час проїзду до місця приймання цих вантажів або у разі повернення після їх здавання;

в) 50 г м'яса і 15 г масла – військовослужбовцям, у яких військова служба пов'язана із здійсненням стрибків з парашутом (у тому числі військовозобов'язаним, призваним на збори), тільки в дні здійснення стрибків з парашутом:
військовослужбовцям строкової військової служби аеромобільних військ;

військовослужбовцям строкової військової служби частин спеціального призначення, розвідувально-десантних підрозділів;

курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів, які готують офіцерів для аеромобільних військ, а також для з'єднань, частин та підрозділів спеціального призначення, розвідувально-десантних підрозділів;

курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю "Організація фізичної підготовки та спорту";

штатним інструкторам-парашутистам вищих військових навчальних закладів із числа військовослужбовців строкової військової служби;

військовослужбовцям строкової військової служби комендатур десантного забезпечення та інших військових частин військово-транспортної авіації;

солдатам, матросам, сержантам, старшинам, прапорщикам і мічманам запасу, призваним на збори, студентам, які проходять військову підготовку за програмою офіцерів запасу, під час навчальних зборів (стажування) і курсантам вищих військових навчальних закладів під час практики та військового (корабельного) стажування, перебування яких пов'язане із здійсненням стрибків з парашутом, у військових частинах аеромобільних військ і частин спеціального призначення, а також у з'єднаннях, частинах і підрозділах, де військовослужбовцям строкової військової служби видаються додатково ці продукти;

г) 25 г м'яса – військовослужбовцям строкової військової служби, військовозобов'язаним, призваним на збори, студентам, які проходять військову підготовку за програмою офіцерів запасу, під час навчальних зборів (стажування) і курсантам вищих військових навчальних закладів під час практики та військового (корабельного) стажування, у підрозділах і частинах військ ППО, дислокованих у місцевостях, визначених наказом Міністра оборони, військовослужбовцям строкової військової служби військових частин урядового зв'язку;

ґ) 30 г масла і 20 г печива – офіцерам запасу та іншим військовозобов'язаним, які перебувають на військовому обліку офіцерського складу запасу, призваним на збори – у період перебування на зборах;

д) 100 г молока незбираного, 50 г ковбаси напівкопченої і копчених м'ясопродуктів, 0,3 г чаю – військовослужбовцям військових частин, підрозділів і пунктів наведення військ ППО, які проходять військову службу постійно або тимчасово у місцевостях із складними кліматичними умовами на висоті від 1000 до 1500 метрів над рівнем моря, що знаходяться поза населеними пунктами і гарнізонами військових частин (перелік зазначених підрозділів затверджується наказом Міністра оборони), а також військовозобов'язаним, призваним на збори, студентам, які проходять військову підготовку за програмою офіцерів запасу, під час навчальних зборів (стажування) у таких місцевостях;

е) 100 г (в дні урочистих зустрічей і проводів – 200 г) м'яса, 15 г масла, 50 г молока незбираного і 10 г сиру сичужного твердого – військовослужбовцям строкової військової служби підрозділів і оркестрів почесної варти;

є) 100 г хліба з борошна пшеничного першого сорту, 30 г ковбаси напівкопченої і копчених м'ясопродуктів, 15 г масла, 20 г цукру, 20 г печива, 0,5 г чаю – військовослужбовцям строкової військової служби Прикордонних військ під час несення служби у складі нічних прикордонних нарядів (види зазначених нарядів затверджуються наказом Голови Держкомкордону);

ж) 25 г м'яса – військовослужбовцям строкової військової служби Прикордонних військ, які одержують продовольство за цією нормою;

з) 80 г м'яса, 25 г масла, 150 г молока незбираного, 15 г сиру сичужного твердого та 4 яйця (на тиждень) – військовослужбовцям, які забезпечуються харчуванням за рахунок держави і виконують службові обов’язки в умовах впливу на організм іонізуючого випромінювання або працюють з паливом, до складу якого входять отруйні компоненти. Військовослужбовцям, які виконують службові обов’язки в умовах впливу на організм іонізуючого випромінювання, видається крім того 100 г свіжих фруктів на добу (як лікувально-профілактичне харчування).

Під час перебування військовослужбовців у відпустці, службовому відрядженні та в інших випадках (у вихідні, святкові, неробочі дні, за винятком днів хвороби з тимчасовою втратою працездатності, якщо захворювання є професійним і хворого не госпіталізовано), коли військовослужбовці не виконують службові обов’язки в умовах впливу на організм іонізуючого випромінювання або не працюють з паливом, до складу якого входять отруйні компоненти, а також у разі застосування цього палива як реактиву чи його використання з навчальною метою лікувально-профілактичне харчування не видається.

Військовослужбовці, які виконують роботу з радіоактивними речовинами і тимчасово переведені на інші роботи у зв'язку з появою симптомів професійного захворювання, зумовленого особливостями їх служби, зберігають право на забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням протягом шести місяців, а військовослужбовці строкової військової служби військових частин, які дислокуються у зоні посиленого радіоекологічного контролю і зоні гарантованого добровільного відселення, забезпечуються цим харчуванням постійно, крім часу перебування у відпустці і відрядженні не в цих районах (населених пунктах).

Військовослужбовцям офіцерського складу, які не забезпечуються харчуванням за даною нормою за рахунок держави і виконують службові обов’язки в умовах впливу на організм іонізуючого випромінювання або працюють з паливом, до складу якого входять отруйні компоненти, видаються продукти відповідно до раціону № 1 лікувально-профілактичного харчування;

и) 50 г хліба із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту, 100 г хліба з борошна пшеничного першого сорту, 70 г крупів різних, 50 г м'яса, 5 г жирів тваринних топлених (маргарину), 15 г масла, 20 г цукру, 1 г чаю, 10 г овочів усього, в тому числі 5 г моркви, 5 г цибулі – військовослужбовцям строкової військової служби та військовослужбовцям рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, у дні призначення їх для несення варти (продукти видаються окремо для приготування їжі (другої вечері), яка повинна складатися із гарячої другої м'ясної страви, гарячого солодкого чаю, хліба і масла. Заміну одних продуктів іншими дозволяється проводити згідно з визначеною нормою);

і) 50 г хліба із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту – військовослужбовцям строкової військової служби навчальних підрозділів навчальних військових частин;

ї) 50 г м’яса, 20 г сиру сичужного твердого, 100 г соків фруктових (плодово-ягідних), 3 г кави натуральної – військовослужбовцям, які беруть участь у міжнародних миротворчих операціях за межами України.

4. Працівники, зазначені у підпункті “є” пункту 1 приміток до цієї норми, харчуванням за цією нормою не забезпечуються під час перебування їх у щорічній або в іншій відпустці (за винятком перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами).

5. Курсанти і слухачі, зазначені у підпункті "в" пункту 1 приміток до цієї норми, під час проходження практики та військового стажування у військових частинах і на кораблях (суднах) забезпечуються харчуванням за нормами, затвердженими для військовослужбовців строкової військової служби даної військової частини (корабля, судна), крім курсантів і слухачів, які забезпечуються харчуванням у цей період за нормою № 2.

6. Військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики, мічмани та військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, під час перебування їх у польових умовах та в інших випадках у разі відсутності підприємств громадського харчування можуть забезпечуватися харчуванням через їдальні військових частин за загальновійськовою нормою за плату в сумі, що відповідає розрахунку його вартості.

Підставою для зарахування на забезпечення харчуванням у такому разі є наказ командира військової частини.

7. За цією нормою за плату харчуванням забезпечуються:

за рішенням Міноборони, інших центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво військовими формуваннями, працівники військових частин та установ у період їх участі в польових навчаннях (маневрах) військ до з'єднання включно, а також під час випробувань, ремонту, встановлення (монтажу) техніки і озброєння у військових частинах та підрозділах у місцевостях, де відсутні підприємства громадського харчування;

особи, які вступають до вищих військових навчальних закладів Збройних Сил та інших військових формувань, вищих навчальних закладів МВС та Державного департаменту з питань виконання покарань, крім військовослужбовців строкової військової служби, сиріт та осіб, позбавлених батьківського піклування.
Норма № 2 – льотна*

Найменування продукту

Кількість на одну людину на добу, грамів

Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту

200

Хліб з борошна пшеничного першого сорту

300

Борошно пшеничне вищого сорту

60

Крупи різні

30

Рис

30

Макаронні вироби

40

М'ясо

300

М'ясо птиці

50

Ковбаса напівкопчена і копчені м'ясопродукти

25

Риба

90

Олія

25

Молоко незбиране

200

Масло

60

Сметана

30

Сир

30

Молоко незбиране згущене з цукром

20

Сир сичужний твердий

15

Яйця курячі, штук

1

Цукор

80

Сіль, сіль йодована

20

Чай

1,2

Кава

2,5

Лавровий лист

0,2

Перець

0,3

Гірчичний порошок

1

Оцет

2

Томат-паста

6

Дріжджі хлібопекарські сухі або пресовані

0,5

Картопля і овочі, усього

у тому числі:

картопля

900
550

Капуста

120

Буряки

30

Морква

40

Цибуля

50

Огірки, помідори, коріння, зелень

110

Соки фруктові (плодово-ягідні)

150

Сухофрукти

20

Екстракти плодові та ягідні

Полівітамінний препарат типу "Гексавіт", драже

(видається з 15 березня по 15 червня)

3
1

_________

*Льотному складу, який забезпечується харчуванням у військових їдальнях за нормою № 2, під час служби (крім вихідних і святкових днів) грошова компенсація замість харчування не виплачується, у тому числі за час перебування у відпустці.

__________

Примітки:

  1. За цією нормою за рахунок держави харчуванням забезпечуються:

а) військовослужбовці льотного складу, які входять до штатного складу екіпажів літальних апаратів, у тому числі дублерів;

б) військовослужбовці льотного складу, які не входять до штатного складу екіпажів літальних апаратів, але здійснюють польоти за планом бойової та навчальної підготовки, бойового чергування, а також випробування авіаційної техніки у повітрі, яким визначена норма нальоту;

працівники авіаційних центрів з підготовки льотчиків, які займають штатні посади льотчиків-інструкторів відповідно до переліку посад, що затверджується наказом Міністра оборони, під час перебування в авіаційних центрах;

працівники льотного складу авіації МНС, які входять (або не входять) до штатного складу екіпажів літальних апаратів та здійснюють польоти за планом льотної підготовки;

в) курсанти і слухачі вищих військових навчальних закладів, у яких готують льотчиків та штурманів, – з дня початку практичних польотів відповідно до навчальних планів по день закінчення навчання і одержання військовим навчальним закладом наказу про присвоєння курсантам військового звання офіцерського складу (у тому числі в період проходження льотної практики і стажування в інших військових частинах);

г) змінний льотний склад – у період проходження перепідготовки в авіаційних частинах (підрозділах), вищих військових навчальних закладах, на курсах і в авіаційних центрах;

ґ) слухачі і ад'юнкти військових академій з числа льотного складу в період проходження льотної практики і стажування – з дня початку по день закінчення польотів;

д) військовослужбовці, працівники МНС, які входять до штатної обслуги екіпажів літальних апаратів, - постійно, а ті, що не входять до штатної обслуги екіпажів, – тільки в дні польотів;

е) військовослужбовці та інші особи, які не входять до льотного складу, але беруть участь у польотах на літальних апаратах за планом бойової та навчальної підготовки, а також у випробуваннях авіаційної техніки та майна в повітрі (інженери, техніки авіаційних частин, науково-випробувальних та науково-дослідних установ (полігонів), центрів бойового застосування і перепідготовки льотного складу), та інші військові фахівці, які не входять до штатного складу екіпажів випробувальних апаратів, але беруть участь у польотах як бортові інженери (техніки), інструктори, випробувачі або дослідники-інспектори, інструктори-парашутисти - випробувачі катапультних установок, випробувачі та інструктори-випробувачі парашутів (у тому числі інструктори і тренери парашутних ланок аеромобільних військ, особовий склад літаючої лабораторії операційно-реанімаційних літаків-лабораторій), старші офіцери повітряних пунктів управління – у дні польотів (здійснення стрибків з парашутом);

є) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики, військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, пошуково-рятувальної та парашутно-десантної служби, а також комендатур десантного забезпечення, які здійснюють стрибки з парашутом за планами бойової і навчальної підготовки, – у дні здійснення стрибків з парашутом, а також у дні участі в польотах та під час стрибків здійснених з парашутом з особовим складом частини;

ж) військовослужбовці льотного складу Збройних Сил, а також працівники льотного складу авіації МНС – під час перебування на лікуванні у військових госпіталях, профілакторіях і санаторіях;

з) військовозобов'язані, призвані на збори, студенти, які проходять військову підготовку за програмою офіцерів запасу, під час навчальних зборів (стажування), курсанти вищих військових навчальних закладів, які проходять практику та військове (корабельне) стажування і здійснюють польоти на літальних апаратах, – з дня початку практичних польотів по день закінчення зборів, навчальних зборів (практики, стажування);

и) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики і мічмани ракетних військ, військ ППО – у дні несення бойового чергування на стартових, технічних позиціях та у дні проведення регламентних робіт на бойових зенітно-ракетних комплексах, а також у дні перебування у відділенні психологічного розвантаження і реабілітації осіб, які несуть бойове чергування;

і) військовослужбовці офіцерського складу, прапорщики і мічмани – у дні несення чергування на пунктах управління, вузлах зв'язку, які розміщені у фортифікаційних спорудах тривалого використання.

2. Додатково до цієї норми за рахунок держави видається на одного військовослужбовця на добу 15 г шоколаду або 25 г меду:

контингентам, зазначеним у підпунктах "а", "б", "в", "г", "ґ", "з" пункту 1 приміток до цієї норми, які здійснюють польоти на реактивних, турбореактивних літаках і забезпечуються харчуванням за нормою № 2;

військовослужбовцям льотного складу, які входять до штатного складу екіпажів корабельних вертольотів, – у період перебування на кораблях, що перебувають у плаванні за межами територіальних вод України.

3. У військових частинах і підрозділах, де через умови розташування і виконання поставлених завдань приготування їжі за льотною нормою неможливе, категорії, зазначені у підпунктах "и", "і" пункту 1 приміток до цієї норми, забезпечуються харчуванням за нормами, затвердженими для військовослужбовців строкової військової служби цих же частин і підрозділів, з видачею додатково на одну людину на добу: печива – 50 г, м'яса – 125 г, масла – 20 г, молока незбираного – 100 г, молока незбираного згущеного з цукром – 20 г, яєць – 3 штуки (на тиждень), цукру – 10 г, чаю – 1 грам.

4. Для льотного складу екіпажів реактивних, турбореактивних, турбогвинтових літаків і вертольотів дозволяється закуповувати ранні овочі і зелень на сільськогосподарських ринках, у сільськогосподарських підприємств і фізичних осіб, підприємств торгівлі, кооперативних та інших організацій на суму, яка становить 20 відсотків загальної середньої вартості призначеної норми харчування, і видавати їх льотному складу за цією нормою.

  1   2

Схожі:

Норма №1 – загальновійськова iconЧому дорівнює у цьому випадку його гранична норма заміщення кефіру на молоко?
Хворий впевнений, що при застуді 6 ложок меду на одну склянку гарячого молока допомагають так само, як І три ложки меду на 2 склянки...
Норма №1 – загальновійськова icon№ заняття 2012-2013 н р
Літературна мова. Мовна норма. Культура мови. Культура мовлення під час дискусії Специфіка мовлення фахівця (відповідно до напряму...
Норма №1 – загальновійськова icon№ заняття 2012-2013 н р
Літературна мова. Мовна норма. Культура мови. Культура мовлення під час дискусії Специфіка мовлення фахівця (відповідно до напряму...
Норма №1 – загальновійськова iconСправжнє ім'я Норма Джин Бейкер Мортенсон (нар у 1926 р. – пом. 1962 р.)
Мерлін Монро дуже видатна актриса, модель І просто прекрасна жінка. Її біографією ми захоплюємось, її фільми ми обожнюємо, її зовнішність...
Норма №1 – загальновійськова iconНорма тив н о п равов І докуме нти, щ о рег у л юю тьосв ітню д І я л ь ніс т ь рег І о н у
Програми економічних реформ на 2010-2014рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» від 27. 04. 2011...
Норма №1 – загальновійськова iconМетодичний посібник за темою: Етика поведінки державного службовця
Моральність, переважно, розуміється як особиста чесність, порядність, а в адміністративній поведінці – як майже універсальна норма,...
Норма №1 – загальновійськова iconТема: «Законність норма нашого життя»
Мета: Сприяти формуванню уявлення про право І закон, як основних правил суспільного життя, виховувати розуміння необхідності дотримання...
Норма №1 – загальновійськова iconПоради батькам першокласників
Цей перелом може початися в 7 років, а може зміститися до 6 або 8 років. Криза – це норма, це добре, закономірно І необхідно. Змінюються...
Норма №1 – загальновійськова iconАналіз навчально-виховного процесу Костянтинівської зош І – ІІІ ступенів за 2010-2011 н р
Ця норма закону стимулювала відкриття навчальних закладів, покликаних відродити І примножити інтелектуальний потенціал України, дати...
Норма №1 – загальновійськова iconКонфлікти – це норма життя. Коли вам здається, що у вашому житті...
Конфлікти вносять напруженість у стосунки, позбавляють нас спокою І радості, не дають можливості повноцінно працювати. А особливо...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка