Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11




Скачати 74.19 Kb.
НазваБог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11
Дата конвертації15.06.2013
Розмір74.19 Kb.
ТипУрок
uchni.com.ua > Бухгалтерія > Урок
УРОК 11

НОВА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє.

Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3:7-11:

„.. -якій служителем я став через дар благодаті Божої, що дана мені чином сили Його. Мені, найменшому від усіх святих, дана була оця благодать, — благовістити поганам не досліджене багатство Христове, та висвітлити, що то є зарядження таємниці, яка від віків захована в Бозі, Який створив усе, щоб тепер через Церкву була оголошена печаткам та владам на небі найрізніша мудрість Божа, за відвічної постанови, яку Він учинив у Христі Ісусі, Господі нашім "

У вище записаних віршах підкресліть наступні слова: дар, благодать, таємниця, через церкву, за відвічної постанови.

Божий план проповіді Євангелія залучає церкву. Це означає, що ми скуштували привілей нового народження та, маючи нове життя, також повинні виконувати відповідальність, дану Богом народу Своєму.

Так як Павло отримав особливий дар, так І кожен віруючий отримує особливий дар. В посланні по Ефесян 4:7 Біблія говорить: „А кожному з нас дана благодать у міру дару Христового."

Духовний дар — це талант чи якась особлива здатність людини, дана їй Богом. Бог дає дари Своїм дітям для того, щоб церква могла виростати в здорове тіло (сім'єю) зі здатністю нести Євангеліє оточуючим людям та всьому світові.

Щодо цих дарів Павло говорить:

Є різниця між дарами милости, Дух же той Самий. Є й різниця між служіннями, та Господь той же Самий. Є різниця й між діями, але Бог той же Самий, що в усіх робить усе. І кожному дається виявлення Духа на користь." 1 Коринтян 12:4-7

З цих віршів про духовні дари ми дізнаємось:

1. Є різні види дарів.

2. Всі дари дані Богом.

3. Кожен віруючий отримує дар.

4. Кожен дар використовується для того, щоб збудувати ціле тіло, церкву.

5. Кожен дар даний для того, щоб прославляти Господа Ісуса.

Деяка додаткова Інформація.

1. Кожен віруючий в церкві — посланець. Кожен отримав особливу можливість від Бога звершати служіння. Це неправильно думати, що в церкві служитель лише пастор. Пастор —це служитель, покликаний Богом приготувати членів церкви для різних служінь, як у самій церкві, так і поза її межами.

Прочитайте Ефесянам 4:7, 11-12:

А кожному з нас дана благодать у міру дару Христового ... І Він, отож. настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового."

2. В Новому Заповіті говориться про різні види служіння в церкві, такі, як служіння пастора, диякона, але наголос ставиться на функції, які виконує ця людина, та вид роботи. Але в Новому Заповіті не йдеться про релігійні титули, які повищують людину та роблять й достойнішою. До Павла ніколи не звертались „пастор Павло" чи „преподобний Павло". Не звертались так до Петра, Якова чи Івана. Найбільш вживаний релігійний титул був „брат". І це слово прославляло Бога, Який зробив братерство можливим. Ісус засуджував вживання релігійних титулів. Також і нам не слід приділяти цьому велику увагу. Прочитайте Матвія 23:1-2. В церкві Нового Заповіту всі є брати, незважаючи на те, які в них дари чи посади. Найбільша повага, яку ми можемо проявити,— це називати один одного братом.

3. Є дуже багато різних дарів та талантів, але Бог лише один та одне братерство.

В Божому плані розповсюдження Євангелія всім народам Він знав, що декілька релігійних лідерів не зможуть його виконати. Ось чому Божий план включає всіх віруючих. Кожен віруючий має дар, який можна використати в житті церкви.

Основою Божого плану поширення Доброї Новини є свідчення.

Кожен віруючий має відповідальність свідчити, В 1 Петра 2:9 ми читаємо: „Але ви— вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власності! Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого."

В Матвія 28:19-20 Ісус сказав: „ Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!" Амінь."

Це наш обов'язок. Для здійснення цього обов'язку Бог дає кожному з нас особливий дар або вміння. В Діях 1:8 Ісус говорить: „Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі."

Це наш обов'язок. Ми читаємо, що у першій Новозаповітній церкві свідчення було основою церковного життя. Навіть коли Петро та Іван були налякані ув'язненням, вони сказали: „Бо не можемо ми не казати про те. що ми бачили й чули!" Дії 4:20. Пізніше на молитовному зібранні вони молились: „/ тепер споглянь, Господи, на 'їхні погрози, і дай Своїм рабам із повною сміливістю слово Твоє повідати." ...Як вони ж помолились, затряслося те місце, де зібрались були, і переповнилися всі Святим Духом,і зачали говорити Слово Боже з сміливістю!" Дії 4:29, 31. Зауважте важливість молитви в цих віршах.

Коли переслідування були сильні в Єрусалимі, „ходили тоді розпорошенні, та Боже Слово благовістиш" Дії 8:4. Ми також бачимо в Діях 8:1: „і всі, крім апостолів, розпорошилися по краях юдейських та самарійських."

З прикладів першої церкви ми беремо для себе:

1. Спочатку була молитва, а потім сила,

2. Сила приходила від Духа Святого,

3. Всі віруючі були активні у свідченні.

Павло наголошує на нашому обов'язку свідчити в посланні до Римлян 10:13-15:

Бо „кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений". Але як покличуть Того, в Кого не ввірували? А як увірують у Того, що про Нього не чули? А як почують без проповідника? і як будуть проповідувати, коли не будуть послані? Як написано: „Які гарні ноги благовісників миру, благовісників добра."

Павло також пише про обов'язок віруючих в 2 Коринтян 5:17-18:

Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове, — стародавнє минуло, ото сталось нове! Усе ж від Бога, що нас примирив із Собою Ісусом Христом і дав нам служіння примирення."

Ми робимо висновок, що кожен віруючий має основний обов'язок — брати участь у Божому плані звіщення Доброї Новини світові. Церква, яка не звіщає Добру Новину, не має мети для існування.

Як одна церква може бути задіяна в проповіді Євангелія всьому світові?

Є лише один шлях, як це зробити, — спільними намаганнями разом з іншими церквами. Є програма іноземних місій, яка існує за рахунок частини з церковних пожертвувань. Ця програма підтримує місіонерів більше ніж у 100 країнах. Вона включає різні види місіонерської роботи, такої, як євангелізм, заснування нових церков, медична та сільськогосподарська допомога, розповсюдження Біблії, освіта і т.д.

Церква може також молитовне підтримувати всесвітню місіонерську роботу. Молитва — необхідна частина місіонерства. Таким чином, навіть маленька церква може бути задіяна в допомозі місіонерській роботі по всьому світові.

Як може церква брати участь в Божому плані розповсюдження Євангелія навколо себе?

Коли член церкви переїжджає в інше місце для проживання, він може свідчити Євангеліє у своєму новому будинку. Можна навіть розпочати вивчення Біблії в групі, яка пізніше може стати церквою. Церква може співпрацювати з ближніми церквами в збиранні фінансів, щоб послати місіонерів в інші місця проповідувати Євангеліє.

Для кожної церкви можливо виконувати Дії 1:8 (читайте ст. 90). Зверніть увагу на ці вірші ще раз. Ісус сказав Своїм учням, щоб вони були свідками у своєму місті, в Єрусалимі, також у Юдеї (регіоні) та в Самарії (країні), а також до останнього краю землі. Чи говорив би Ісус це Своїй церкві, якби це не мало змісту? Він знав, що кожна церква може розпочати проповідь спочатку вдома, а потім й іншим народам.

Ми обговорили дари, які Бог дав кожному віруючому. Ми говорили про обов'язки, які дав Бог віруючим. Також ми побачили, як народ Божий через церкву може ділитись доброю новиною зі всім світом. Ми бачили, як віруючі через церкву можуть нести добру новину в інші міста.

Як ми можемо ділитись Доброю Новиною з нашими друзями, сусідами?

На початку Свого служіння Ісус сказав Андрієві слідувати за Ним. Біблія пише, що як Андрій вирішив слідувати за Ісусом, то „він знайшов перше Симона, брата свого, та й говорить до нього: „Знайшли ми Месію, що означає: „Христос". І привів він його до Ісуса. На нього ж споглянувши, промовив Ісус: „Ти — Симон, син Йонин; будеш званий ти Кифа, що означає: скеля". Наступного дня захотів Він піти в Галілею. і знайшов Він Пилипа та й каже йому: „їди за Мною!" .. .Пилип Йафанаїла знаходить та й каже йому: „Ми знайшли Того, що про Нього писав був
^ Мойсей у Законі й Пророки, — Ісуса, сина Иосипового, із Назарету." Івана1:41-43, 45

Відразу ж після того, як Андрій став учнем Ісуса, він пішов сказати добру новину своєму брату. Коли Пилип дізнався про Ісуса, то захотів поділитися зі своїм другом Нафанаїлом доброю новиною.

Віруючий має новий обов'язок розповідати Добру Новину про Ісуса відразу ж після покаяння. Не потрібно чекати, поки ви почнете ходити на спеціальні заняття з підготовки до свідчення іншим. Розповідати іншим має бути природним та спонтанним. Коли ми отримуємо особливий дар, ми, як правило, розповідаємо про нього тим, хто навколо нас. Коли ми прийняли Христа та всі благословіння, будучи дітьми Божими, то ми будемо розповідати іншим про це чудове життя. Ми будемо розповідати друзям та сусідам про те, хто є Ісус насправді і що Він може зробити для них. Ми будемо розповідати про те, як ми покаялись і як змінилось наше життя. Ми будемо розповідати про новий мир, радість та ціль, які з'явилися в нашому житті після того, як ми увірували. Це є свідчення. Свідчення — це розповідь про те, що ми особисто пережили та знаємо напевно. Це розповідь про те, як Ісус спас нас.

Якщо це трапилося з нами, то це може статись і з тими. хто навколо нас. Шлях, яким ми спаслись, повинен бути шляхом для спасіння інших. Шлях один для всіх. Потрібно почути Добру Новину та повністю відвернутись від гріха, замінивши його вірою в Ісуса Христа як особистого Спасителя та Господа. В свідченні ми детально розповідаємо, як ми це пережили І як це змінило наше життя до цього моменту.

Деякі нас неправильно зрозуміють, деякі скажуть, що ми ненормальні, деякі будуть сміятись, але будуть такі, що вислухають нас і також покаються, як і ми. Пам'ятайте слова Христа, які Він сказав Своїм першим учням, щоб вони йшли по всьому світу та проповідували Євангеліє, „..^перебуватиму з вами повсякденно, аж до кінця віку!" Матвія 28:20. Для кожного віруючого, хлопця чи дівчини, підлітка та дорослого, Ісус сказав: „Ідіть і проповідуйте, а Я буду з вами". Це привілей, даний Богом для нас. Це завдання церкви та кожного віруючого зокрема.

Тому то, коли хто в Христі, той створіння нове,— стародавнє минуло, ото сталось нове! Усе ж від Бога, що нас примирив із Собою Ісусом Христом і дав нам служіння примирення." 2Коринтян5:17-18
^ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ТА ОБГОВОРЕННЯ

1. Бог вибрав ________ як канал для проповіді Євангелія світові.

2. Як Павло отримав духовний дар, так і кожен віруючий отримує ______.

3. Що таке дар духовний?

4. Назвіть п'ять речей, які ми дізнались про духовні дари.

5. Згідно з цим уроком, хто є післанцем? (Той, кого послали проповідувати Євангеліє) __

6. З Біблії ми дізналися, що до пастора, так як і до Інших християн потрібно звертатись: Преподобний ___ Брат ___ Зазначте лише одну відповідь.

7. Назвіть хоч один вірш із Біблії, де записано, що віруючому потрібно свідчити.

8. Які три речі ми беремо для себе з прикладу першої церкви?

9. Дайте приклад того. як ваша церква може проповідувати Євангеліє іншим народам?

10. Як ваша церква може розповсюджувати Євангельську вістку у ближніх містах та селах?

11. Що означає свідчити?

12. Назвіть людину, якій би ви хотіли засвідчити.

Схожі:

Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconСправжній бог І справжня людина
Найбільш значне твердження, у якому Павло закликає до взаємного служіння І говорить про причини та результат такого служіння записано...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconСправжній бог І справжня людина
Найбільш значне твердження, у якому Павло закликає до взаємного служіння І говорить про причини та результат такого служіння записано...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconВітаю вас, брати І сестри в ім’я, Господа Ісуса Христа (зі святом Благовіщення)
Радію можливості разом з вами дослідити Святе Сл. Боже. Християни святкують Благовіщення, згадують про звістку, яку приніс на нашу...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconЩо означає хрест ісуса христа, І яке значення він має?
Колись на Південному березі Китаю, на горах, де видно португальський протекторат Макао, португальські переселенці надумали збудувати...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconЩо означає хрест ісуса христа, І яке значення він має?
Ніколи на Південному березі Китаю, на горах, де видно протекторат Макао, португальський протекторат, португальські переселенці надумали...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconНарис про с. Димка Глибоцького району
Ольги Кобилянської, яка за життя дуже любила спілкуватися з селянами. Третя стежка – до церкви, яка була І залишається школою моралі...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconІсуса христа, господа нашого
Народження Ісуса Христа – це таке велике чудо у Всесвіті, що тільки вічність відкриє нам грандіозність І величину цієї унікальної...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconВ ніч на шостий день сотворив Бог першу людину, І назвав він її Богданом....
Для життя він обрав собі найкрасивіше місце на землі Карпатські гори І сказав "Моя хата скраю!". Образився на це Господь І перетворив...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconПлан Вступ. І. Образи І символи смерті в культурі с. 8-23 §1
Кошмар смерті завжди переслідував людей. Він породжував різноманітні уявлення про трагізм життя. “Смерть не має образу, говорить...
Бог має план поширити Добру Новину про Ісуса Христа на весь світ. Він обрав церкву як канал, через який має проповідуватись Євангеліє. Павло говорить про це у посланні до Ефесян 3: 7-11 iconСекрет фінансового добробуту
Він створив цей світ, невимовно красивий світ. І коли Бог створив цей світ, він був створений в усіх відношеннях. Майстерність Творця...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка