Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже




Скачати 77.84 Kb.
НазваСправді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже
Дата конвертації29.08.2013
Розмір77.84 Kb.
ТипДокументы
uchni.com.ua > Філософія > Документы




Помилкові пояснення
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже.

Причиною цього є напевно те, що вони дуже часто байдуже читають Божу Книгу, або ж зовсім не читають, і не досліджують її.

Та через те, власне, не розуміють і неправильно пояснюють її.

Св. Письмо було написано пророками та апостолами, з якими перебував Сам Бог.

Ап. Петро засвідчив: бо пророцтво ніколи не було з волі людської волі, а звіщали Його святі Божі мужі, проваджені Духом Святим.

Часто люди питають, чи знаходимо у Біблії будь - які докази, що це є справді Божа Книга.

Так, бо в Божий Книзі 3 808 разів знаходимо слова: „так говорить Господь” або „сказав Бог” та подібно Мойсеєві Господь сказав:
Вих.4:12 „А тепер іди, а Я буду з устами твоїми, і буду навчати тебе, що ти маєш говорити”.
Псалміст Давид казав:
2Сам.23:2 „Дух Господній говорить в мені, а слово Його на моїм язику!”
До пророка Єзекіїля Господь промовив:
Єзек.3:4 „І сказав Він до мені: Сину людський, іди, ввійди до Ізраїлевого дому, і говори до них Моїми словами.”
Ап. Павло засвідчив:
1Кор.2:13 „що й говоримо не вивченими словами людської мудрості, але вивченими від Духа Святого, порівнюючи духовне до духовного.”
Св. Письмо має багато ворогів, які постійно критикують його.

Проте, ці численні критики не погоджуються між собою.

Один щирий знавець Сл. Божого нарахував 747 різних навчань і теорій відносно походження Св. Письма, та заявляє, що ці всі теорії і навчання з’явилися після 1850 року.

Понад 600 із цих теорій абсолютно втратили своє значення, і вже ніхто не звертає на них уваги.

Це допомагає нам зрозуміти, що людські науки і теорії скоро минаються.

А Боже Слово залишається навіки.
Наш Спаситель Ісус Христос казав:
Ів.6:63 „То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя.”
Ми повинні пильно та уважно читати і досліджувати Божу Книгу – Біблію. Щоб правильно зрозуміти її зміст, та не перекручувати святі Божі слова.

Через це, власне, ап. Павел Тимофієві написав:
2Тим.2:7 „Розумій, що я говорю. А Господь нехай дасть тобі розум у всьому.”
Зверніть увагу на добру пораду: „Розумій, що я говорю.

Кожна людина повинна прийняти цю пораду. В наших серцях повинне бути щире бажання правильно зрозуміти все, що Господь наказує нам у Своєму Слові.

Тоді Господь допоможе нам зрозуміти Його Слово. Коли хто, змінюючи, додає навіть одне слово, чи якусь думку – тоді Сл. Боже губить своє значення і силу.
Наприклад, на підставі слів, які записані в 1Тим.6:10 – ми часто чуємо в розмовах і проповідях про те, що гроші є коренем усього лиха.

Проте, цієї думки ніде не знаходимо в Св. Письмі.

Гроші є лише символом вартості або ціни. Гроші творять добро або зло – залежно від того, як ми їх використовуємо.

Сл. Боже не промовляє, що гроші є коренем усього лиха. А написано: бо корінь усього зла – грошолюбство.

Коли в нашому серці заволодіє любов до грошей, то ми, відвертаючись від Божої правди і милосердя та від християнської любови, коримось пожадливості, бо переступаємо заповідь, яка наказує: „Не пожадай”.

Якщо ми дозволимо, щоб наше серце опанувало грошолюбство, тоді збудиться остання частина цього вірша, яка перестерігає:
1Тим.6:10 „Бо корень усього лихого то грошолюбство, якому віддавшись, дехто відбились від віри й поклали на себе великі страждання.”
І справді, людина, яка дбає лише про земні набутки і гроші – не зазнає правдивих радощів.

Замість радощів таке життя сповнена розчаруванням, смутком, і нещастям.

Любов до грошей часто розділяє людей з їхніми найближчими друзями.

З цього бачимо, яким важливим є завжди розуміти Сл. Боже так, як воно написано, та не перекручувати його.

Ми мусимо бути дуже обережні, щоб не віднімати від Сл. Божого, чи додавати щось до нього.

Звернімо увагу на наступну пересторогу:
Об.22:18-19 „Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій.

19 А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій.”

Цитуючи чудові слова, які записані в Мф.18:20 люди часто їх перекручують ось так: „Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них, щоб поблагословити їх.”

Але читаючи ці слова, та то, як вони написані в Св. Письмі ви не знайдете слів „щоб поблагословити їх”.

Правда, Бог благословляє Своїх дітей, які збираються для Його слави. Та деколи Він являється серед них, щоб докорити їм, чи навернути їх на правдиве стежку.

Він благословляє тих, які є слухняні Йому.

Ап. Яків написав:
Яков.1:25 „А хто заглядає в закон досконалий, закон волі, і в нім пробуває, той не буде забудько слухач, але виконавець діла, і він буде блаженний у діянні своїм!”
Чи вам відомо, дорогі слухачі, що люди дуже часто зовсім пропускають дуже важливу частину перших трьох віршів 14-го розділу Єв. Від Івана?

Цю чудову Христову обітницю ви часто чуєте так: „Іду приготовити місце вам, щоб де Я, і ви були”.

Але в цій обітниці знаходиться набагато більше, бо в Св. Письмі написано:
Ів.14:2,3 „Багато осель у домі Мого Отця; а коли б то не так, то сказав би Я вам, що йду приготувати місце для вас? 3 А коли відійду й приготую вам місце, Я знову прийду й заберу вас до Себе, щоб де Я були й ви”.
Наш Спаситель сказав:
Мф.6:31-33 „І коли польову ту траву, що сьогодні ось є, а взавтра до печі вкидається, Бог отак зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні!

31 Отож, не журіться, кажучи: Що ми будемо їсти, чи: Що будемо пити, або: У що ми зодягнемось?

^ 32 Бож усього того погани шукають; але знає Отець ваш Небесний, що всього того вам потрібно.

33 Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться”.

В кн. Приповістей Соломона написано:
Прип.16:18 „Перед загибеллю гордість буває, а перед упадком бундючність.”
Люди часто перекручують, цитуючи їх так: „попереду упадку іде гординя.” - Це дуже подібна думка, але не докладена так, як її написано в Св. Письмі.

Сл. Боже говорить, що надуте серце йде перед упадком, а гордість доводить до погибелі.

Через гордість Люцифер, найвищий ангел на небі – впав і став сатаною і дияволом.

Ісус казав:
Лук.10:18 „Він же промовив до них: Я бачив того сатану, що з неба спадав, немов блискавка.”
В кн. пр. Єзекіїля написано:
Єзек.28:12,15 „Ти печать досконалості, повен мудрості, і корона краси.

^ 15Ти був бездоганний у своїх дорогах від дня твого створення, аж поки не знайшлася на тобі несправедливість.”


  • Що спричинило падіння Люцифера?

  • Чому він був скинутий з Божої гори?




  • Чому він упав з неба?



Зверніть увагу на наступні слова:
Єзек.28:17-19 „Стало високим твоє серце через красу твою, ти занапастив свою мудрість через свою красу. Кинув Я тебе на землю, дав тебе перед царями, щоб дивились на тебе.

18 Многотою провин своїх, через кривду торгівлі своєї зневажив ти святині свої. І вивів Я огонь з твоєї середини, і він пожер тебе, і Я зробив тебе попелом на землі на очах усіх, хто бачить тебе.

19 Усі, хто знає тебе серед народів, остовпіють над тобою; ти пострахом станеш, і не буде тебе аж навіки!...”
Так, справді: „Перед загибеллю гордість буває, а перед упадком бундючність.”

А тепер наостанку бажаємо звернути увагу ще на один чудовий вірш Св. Письма, який люди люблять часто перекручувати:
Пс.102:12 „Як далекий від заходу схід, так Він віддалив від нас наші провини!”
Часом, до цих чудових слів люди додають слідуючи думку: „І навіки не пам’ятає їх”.

Та хоч ця думка не записана у вище згаданому вірші, вона написана в інший частині Св. Письма:
Єрем.31:34 „І більше не будуть навчати вони один одного, і брат свого брата, говорячи: Пізнайте Господа! Бо всі будуть знати Мене, від малого їхнього й аж до великого їхнього, каже Господь, бо їхню провину прощу, і не буду вже згадувати їм гріха!”
Пророк Михей про це написав:
Мих.7:19 „Знов над нами Він змилується, наші провини потопче, Ти кинеш у морську глибочінь усі наші гріхи.”
О, Бог милує нас і очищує нас від усіх наших провин.

Своєю могутньою силою Він може перемогти всякий гріх. Якій знаходиться в наших серцях і нашому житті.

Те, що ми не в стані чинити для себе, Він чинить для нас.

Всі наші гріхи Він кидає у морську глибину, і навіть не пам’ятає їх.

Про тих, які навертаються до Нього Господь каже: „Я буду милостивий до їхніх неправд, і їхніх гріхів не згадаю Я більше.”


  • ^ Чи не є це – чудова обітниця?


Отож, з цього бачимо, що нам потрібно глибоко досліджувати, пильно досліджувати Сл. Боже.

Через це, власне, написано:
2Тим.2:15 „Силкуйся поставити себе перед Богом гідним, працівником бездоганним, що вірно навчає науки правди.”
Не досить лише визнавати, що Біблія є Сл. Боже.

Ми повинні добре познайомитися з ним, то особисто досліджувати Його.

Ми можемо бути випробуваними, тобто вірними перед Богом, тоді, коли будемо пильно досліджувати Слово Правди.

Глибоке дослідження Св. Письма вимагає пильної старанності.

Але на превеликий жаль, багато людей, які називаються християнами навіть проявляють жахливу байдужість до духовних справ.

Вони кажуть: „Нехай священики і проповідники досліджують Біблію, це їх обов’язок”.

Правда, духовні особи як проповідники і церковні проповідники, повинні досліджувати Сл. Боже. Але це є також і нашим обов’язком.

Яким великим благословенням було би, якби всіх, хто слухає Сл. Боже, подібно до давніх верійців:
Дії 17:11 „^ Ці були шляхетніші за солунян, і слова прийняли з повним запалом, і Писання досліджували день-у-день, чи так воно є”.
Правда і неправда не вирішується нашими власними почуттями, а лише Св. Божим Словом, яке є Божественним джерелом всієї правди.
Отже, завжди пам’ятаймо пораду нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа:
Ів.5:39 „Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!”
Дякуймо Богові за ці дорогі обітниці, які записані в Його Св. Слові.

І пам’ятаймо, що Він може зробити значно більше над усе, чого просимо або думаємо – силою, що діє в нас.
Амінь.

Схожі:

Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconКоли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення....
Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це не те, що вчить Біблія. В цьому уроці...
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconУрок 2 боже вирішення людських проблем
Слово,, смерть у цьому значенні належить до іншої смерті, яка є вічним відділенням від Бога
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconЯк би ви запитали кількох людей, що вони знають про небо, та де воно...
Проте, ніхто не повинен бути не в знанні відносно цієї важливої теми. Бо це багато написано в Св. Письмі
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconТема: чи повинен християнин приймати
Якщо ми зрозуміємо цю тему, то вона нам відповість на багато питань, тому що багато людей сьогодні задаються питанням
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconЯкими можуть бути наші взаємостосунки?
Багато є таких людей, які стикаються з тисячами людей, не здатні встановити зв'язок з оточуючими
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconЩо таке самотність?
У підлітковому віці, як би дивно це не звучало, проблема самотності- це дуже актуальне та важливе питання, яке потребує відповіді....
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconНазва реферату: Етика у медицині Розділ
Справді, як ми вже вказували, грецьке слово ethos — тобто звичай, характер, система норм поведінки — визначає провідні моральні спрямування...
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconЩо людей тут так багато?

Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconЗ поняттям «управління» усі люди знайомляться дуже рано, вже в дитячому...
Гічних законів. Однак людина може впливати на багато процесів І об’єкти, змінюючи І направляючи їх згідно з власними цілями й інтересами...
Справді, дуже дивно, як багато людей перекручують Св. Письмо, Слово Боже iconОхорона праці
«Курськ», де загинуло 170 осіб, випадок падіння літака Су-27 на Скнилівському летовищі, де постраждало 165 осіб, загинуло 77 осіб,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка