Конкурсу професійної майстерності




Скачати 76.49 Kb.
НазваКонкурсу професійної майстерності
Дата конвертації18.03.2013
Розмір76.49 Kb.
ТипКонкурс
uchni.com.ua > Фізика > Конкурс


ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

наказ

14 травня

2012 року

м. Чернігів №

217


Про проведення обласного

конкурсу професійної майстерності

серед майстрів виробничого навчання

професійно-технічних

навчальних закладів з професії

«Кухар»
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.03.2012 р. № 333 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії «Кухар», плану роботи обласного навчально-методичного центру професійно-технічної освіти та з метою підвищення професійної майстерності майстрів виробничого навчання, популяризації фахових здобутків у системі професійно-технічної освіти Чернігівської області

НАКАЗУЮ:

1. Провести 26 вересня 2012 року на базі Щорського вищого професійного училища лісового господарства обласний конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання ПТНЗ з професії «Кухар».

2. Затвердити умови конкурсу (додаток 1), склад організаційного комітету та склад журі (додаток 2).

3. Директорам Чернігівського центру ПТО (Потєхіна Н.О.), Ніжинського професійного ліцею побуту та сервісу (Красніков О.З.), Сосницького професійного аграрного ліцею (Чабак А.В.), Ладанської філії Прилуцького професійного ліцею (Тоцький Ю.Г.), Щорського вищого професійного училища лісового господарства (Вдовенко І.С.), Замглайського аграрного професійно-технічного училища (в.о. Максак В.М.), Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту (Зеленський В.Г.), Дігтярівського професійного аграрного ліцею (Хітренко М.В.), Куликівського професійного аграного ліцею (Дудко О.К.):

3.1. Забезпечити проведення першого етапу конкурсу та здійснити відбір, підготовку та направлення одного кандидата для участі в другому, обласному етапі.

3.2. Витрати, пов’язані із направленням учасника на другий етап, придбання подарунка для учасника та для організації і проведення практичного туру конкурсу забезпечити за рахунок коштів спеціального фонду бюджету навчального закладу.

3.3. Інформацію-заявку на участь у обласному конкурсі направити до 16 вересня 2012 року у навчально-методичний центр професійно-технічної освіти (м.Чернігів, вул. Коцюбинського,42, відділ профпідготовки) або на електронну адресу: Lenusa_medvedeva@mail.ru.

4. Директору Щорського вищого професійного училища лісового господарства Вдовенку І.С., забезпечити підготовку бази навчального закладу для проведення другого етапу конкурсу.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на начальника відділу професійно-технічної освіти Глузда В.Т.

Начальник управління А.А.Заліський

Додаток 2

^ Склад

організаційного комітету конкурсу професійної майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії “Кухар”

Гріненко В.В. – голова організаційного комітету, директор НМЦ ПТО.

Члени організаційного комітету:
Вдовенко І.С. – директор Щорського вищого професійного училища лісового господарства.

Макієнко В.Г. – завідувач методичного кабінету з НМЦПТО.

Медвєдєва О.І. – методист лабораторії методичного забезпечення професійної підготовки НМЦПТО.

Ананко В. В. – заступник директора з навчально-виробничої роботи Щорського вищого професійного училища лісового господарства.

Мойсіяш С.Ф. – старший майстер Щорського вищого професійного училища лісового господарства.

^ Склад журі

конкурсу професійної майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії “Кухар”

Галкіна Н.Г. – головний спеціаліст відділу професійно-технічної освіти, голова журі.

^ Члени журі

Антипенко І. О. – завідувач виробництва кафе «Кабачок 12 стільців»;

Середа Н. М. – викладач предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», кооперативного технікуму м. Чернігова;

Шеша Л. Л. – майстер виробничого навчання кооперативного технікуму м. Чернігова;

Шатило І.І. – завідувач виробництва ресторану «Візит» м. Щорс;

Циганок Л.В. – завідувач виробництва кафе «Айбарі» м. Щорс.

Додаток 1

^ УМОВИ

проведення конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів

з професії «Кухар»
У конкурсі з професії «Кухар» беруть участь майстри виробничого навчання (по одному представнику від кожного навчального закладу).

Заявки подаються за 10 днів до проведення конкурсу у навчально-методичний центр професійно-технічної освіти, відділ професійної підготовки або за електронною адресою: Lenusa_medvedeva@mail.ru

Адреса проведення конкурсу: 15200, Чернігівська обл., м.Щорс, вул. Бульвана, 5, ДПТНЗ Щорське вище професійне училище лісового господарства.

Телефон: (254) 2-18-54.

Конкурс складається з наступних завдань:
^ Завдання № 1. «Відеоурок»
Демонстрація домашнього завдання – відеоуроку виробничого навчання (30 хвилин).

Процедура виконання

Тема обирається учасниками самостійно за програмою виробничого навчання з професії «Кухар», 3-й, 4-й кваліфікаційний розряд (в залежності від навчальних програм, які застосовуються у навчальному закладі). Відеоурок має відображати (стисло) всі структурні елементи уроку виробничого навчання: вступний, поточний і заключний інструктажі.

Відеоматеріал представляється для оцінювання членам журі до 15 вересня 2012 року, а також демонструється у конференц-залі в рамках роботи конкурсу.
Критерії оцінювання
1. Зміст процесу виробничого навчання – 5 балів

2. Застосування сукупності практичних знань, умінь, навичок – 5 балів

3. Контроль перебігу і результатів процесу виробничого навчання – 5 балів

4. Інтеграція теоретичного і виробничого навчання – 5 балів

5. Сформованість у учнів основ професійної майстерності – 5 балів

6. Можливість використання відеоуроку в процесі

професійного навчання з професії «Кухар» – 5 балів
Максимальна кількість: 30 балів
Завдання № 2. «Мій навчальний заклад»
Презентація рекламного ролику «Мій навчальний заклад» (3 хвилини із коментуваннями учасника).

Відеоматеріал представляється членам журі, а також демонструється в конференц-залі в рамках роботи конкурсу.
Критерії оцінювання


  1. Актуальність рекламного продукту – 5 балів

  2. Спрямованість профорієнтації – 5 балів

  3. Якість представленого відеоматеріалу – 5 балів


Максимальна кількість: 15 балів

Завдання № 3. «Кулінарне мистецтво»

Час виконання - 4 академічні години.
Учасник готує на відведеному робочому місці (згідно жеребкування) та представляє страву у дегустаційному залі. Виконання практичного завдання передбачає:

- приготування основної страви;

- рецептура страви повинна складатися із інгредієнтів «кошика»;

- скласти технологічну картку;

- приготувати страву з розрахунку 2-х порцій;

- подача і презентація страви.

Орієнтовний вихід готової страви: риба – 150-200 гр.;

гарнір – 75-100 гр.;

соус – 50-75 гр.

Всі види конкурсних страв готуються із застосуванням власних продуктів використовуючи інгредієнти «кошика» (додаток 1) та кухонного інвентарю, атрибутів оформлення, кухонного, фірмового (святкового) посуду для приготування та презентації.

Робочі місця учасників будуть оснащені таким обладнанням: робочим столом, електричною плитою, мийкою , жарочною шафою, електронними вагами, холодильником.
Критерії оцінювання


  1. Використання інгредієнтів «кошика» під час складання меню – 10 балів

  2. Правильність складання технологічних карток – 10 балів

  3. Організація робочого місця – 5 балів

  4. Раціональний добір устаткування, інвентарю, пристосувань,

дотримання правил експлуатації – 5 балів

  1. Дотримання вимог щодо охорони праці – 10 балів

  2. Дотримання технологічного процесу приготування страв – 12 балів

  3. Виконання вимог щодо якості готової продукції – 8 балів

  4. Виконання санітарно-гігієнічних норм щодо

безпеки виробництва харчової продукції – 10 балів

  1. Застосування сучасних технологій під час приготування страв – 5 балів

  2. Оформлення та декорування страв – 5 балів

  3. Подача страв – 5 балів


Максимальна кількість: 85 балів


Інгредієнти «кошика»
Риба охолоджена: стерлядь, лосось, пеленгас, форель.

Морепродукти: кальмари, мідії, креветки, восьминоги.

Жири рослинного походження.

Яйця: курячі, перепелині.

Сирі: тверді, плавлені, м'які, розсільні.

Молоко і молочні продукти: молоко, свіжий сир, сметана, вершки кулінарні, кондитерські.

Бульбоплоди: картопля, топінамбур.

Коренеплоди: морква, буряк, редиска, коріння петрушки, селери, хрін.

Цибульні овочі: цибуля ріпчаста, ялтинська, порей, зелена цибуля, часник.

Капустяні овочі: білоголова капуста, пекінська, брокколі, цвітна, брюссельська.

Томатні овочі: помідори, баклажани, перець солодкий, перець гострий.

Гарбузові овочі: кабачки, гарбузи, огірки.

Бобові овочі: зелений горошок, квасоля стручкова.

Десертні овочі: спаржа, артишоки, ревінь.

Салатно-шпинатові овочі: салат (в асортименті), щавель, шпинат.

Пряно-листові овочі: кріп, петрушка, кінза, базилік, м'ята, розмарин.

Свіжі фрукти та ягоди, цитрусові.

Екзотичні та рідкісні види овочів і фруктів: ананас, карамболь, фізаліс, авокадо.

Солоні і квашені овочі.

Гриби: шампіньйони, глива.

Зерно-борошняні продукти: крупи (гречана, рисова, булгур, кус-кус, вівсяні пластівці, пшоно, квасоля, горох), макаронні вироби з твердих сортів пшениці в асортименті, хлібобулочні вироби, борошно (пшеничне, оббивне, грубого помелу, рисове, гречане, кукурудзяне), сухарі панірувальні, готове тісто (листкове, дріжджове опарне та безопарне), бісквіт.

Кондитерські товари: цукор, мед, крохмаль, шоколад чорний, шоколад білий, какао-порошок, мак.

Горіхи: волоські, мигдаль, арахіс.

Смакові товари:

а) прянощі: коріандр, імбир, лаврове листя, кориця, тмин, аніс, мускатний горіх, насіння гірчиці, гвоздика.

б) приправи: сіль, кислоти, каперси, маслини, оливки.

в) лікеро-горілчані напої: вино виноградне столове, вино виноградне десертне, коньяк, вермут.

Насіння олійних культур: кунжут, соняшник.

Продукти, що утворюють желе: желатин, агар-агар.

Схожі:

Конкурсу професійної майстерності iconНа Донеччині ІІ відбувся обласний (відбірковий) етап Всеукраїнського...
Та переробної промисловості з метою удосконалення та підвищення рівня І якості професійної майстерності та виявлення кращих за професією...
Конкурсу професійної майстерності iconУмови
Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання в системі професійно-технічної освіти з професії...
Конкурсу професійної майстерності iconКонкурсу «Учитель року 2012»
«Майстер-клас як ефективна технологія вивищення професійної компетенції, фахової майстерності та методичної культури вчителя»
Конкурсу професійної майстерності iconКонкурс проводиться на загальних засадах та принципах, визначених даним Положенням
Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності студентів вищих медичних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації
Конкурсу професійної майстерності iconПро затвердження Положення Про Всеукраїнський конкурс професійної...
З метою виявлення І підтримання творчої праці майстрів виробничого навчання, підвищення їх професійної майстерності, популяризації...
Конкурсу професійної майстерності iconУмови проведення ІІ (міського) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2010»
Конкурс проводиться з метою виявлення І підтримки творчої праці вчителів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічних...
Конкурсу професійної майстерності iconКонкурс складався з двох турів: теоретичного та практичного. Теоретичний...
На Донеччині відбувся ІІ (обласний відбірковий) етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед учнів птнз
Конкурсу професійної майстерності iconВідділ освіти Новобузької райдержадміністрації наказ
На виконання наказу обласного управління освіти І науки від 29. 10. 12 №789 «Про проведення ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу...
Конкурсу професійної майстерності iconГоловне управління освіти І науки
Міністерства освіти І науки, молоді та спорту України від 24 жовтня 2012 р. №1143 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель...
Конкурсу професійної майстерності iconСтворення умов для підвищення професійної кваліфікації й педагогічної...
«Створення умов для підвищення професійної кваліфікації й педагогічної майстерності кожного викладача І майстра виробничого навчання...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка