Урок №17. Тема




Скачати 76.52 Kb.
НазваУрок №17. Тема
Дата конвертації21.03.2013
Розмір76.52 Kb.
ТипУрок
uchni.com.ua > Інформатика > Урок
УРОК №17.

ТЕМА: Підсумковий урок з теми «Системне програмне забезпечення. Службове програмне забезпечення».

Тема: Підсумковий урок з теми «Системне програмне забезпечення. Службове програмне забезпечення».

Мета: Перевірити засвоєння навчального матеріалу теми.

Тип уроку: Урок контролю та корегування знань.
Завдання:
Варіант І.

1. (1 бал). Що таке WINDOWS?

а) вікна в квартирі; б) особлива програма; в) комплекс програм; г) операційна система для ПК; д) програмна частина комп’ютерного користувацького інтерфейсу; е) вікна на екрані дисплея.

^ Відповідь: г), д).
2. (1 бал). Інтерфейс – це:

а) міжнародна фотомодель; б) особлива програма; в) спеціальна апаратура; г) програмно-апаратний комплекс для спілкування людини з ПК; д) всесвітньо відома особистість.

^ Відповідь: г).
3. (1 бал). Ярлик – це:

а) ім’я програми; б) особлива піктограма зі стрілкою; в) прізвисько об’єкта; г) файл, що містить посилання на об’єкт; д) бирка на дискеті.

Відповідь: б), г).
4. (2 бали). Що таке форматування диска?

а) нанесення феролакового покриття; б) розбивка на сектори та доріжки; в) створення каталогів; г) копіювання файлів; д) розбивання на кластери.

Відповідь: б).
5. (2 бали). Що таке кластер?

а) ім’я доріжки; б) вид форматування; в) група логічно послідовних секторів; г) доріжки в одному секторі; д) музичний інструмент; е) ^ таблиця файлів.

Відповідь: в).
6. (2 бали). Що таке архівування (архівація) файлів?

а)
«ховання» дискет у сейф; б) стискання; в) упакування; г) створення резервної копії; д) стискання (упакування) для збереження у менших дискових обсягах.

^ Відповідь: д).
7. (3 бали). Поняття про комп’ютерні віруси. Класифікація вірусів.

Відповідь: Комп'ютерний вірус   це спеціально створена програма, здатна caмoстійно поширюватися, створювати власні копії, приєднувати їх до інших файлів з метою псувати iнформацiю та перешкоджати роботі комп'ютера.

Бiльшiсть вipyciв призначені заразити якомога більшу кiлькiсть комп’ютерів, а не лише псувати той комп'ютер, на якому в цей момент перебуває вipyc. Тому комп'ютерним вірусом можна вважати будь-яку програму, яка завдає шкоди комп'ютеру та поширюється без вашого відома.

Bipycи класифікують:

за об'єктами, які вони вражають (файлові віруси, завантажувальні віруси, скриптовi віруси, мережні хробаки);

за операційними системами та платформами (DOS, Windows, Java тощо);

за технологією, що використовує віpyc (полiморфнi віруси, стелс-вiруси);

за мовою, на якій створено вipyc (асемблер, високорiвнева мова програмування, скрипкова мова тощо).
^ Варіант ІІ.

1. (2 бали). Що таке операційна система?

а) програма; б) комплекс програм для діалогу і загального керування ПК; в) інтерпретатор; г) компілятор; д) складова частина системного програмного забезпечення.

Відповідь: б), д).
2. (2 бали). Який тип інтерфейсу реалізовано в ОСWINDOWS?

а) діалоговий; б) звуковий; в) текстовий; г) графічний; д) міжнародний; е) складний; є) багатокористувацький.

Відповідь: г), є).
3. (2 бали). Робочим столом WINDOWS називається:

а) стіл, на якому стоїть ПК; б) вікно на екрані монітора; в) перша фонова частина екрана монітора при входженні в ОС; г) панель задач.

Відповідь: в).
4. (2 бали). Що створюється при фізичному форматуванні?

а) подряпини; б) доріжки; в) циліндри; г) сектори; д) кластери; е) FAT-таблиця.

Відповідь: б).
5. (2 бали). Що таке дефрагментація диска?

а) діагностика диска; б) склеювання диска; в) оптимізація дискового простору; г) впорядкування кластерів, що належать до одного файла.

^ Відповідь: г).
6. (2 бали). Що таке комп’ютерний вірус?

а) бактерія, що роз’їдає метал; б) особливий файл; в) мала, спеціально написана програма, що шкодить; г) помилка програмного забезпечення комп’ютера; д) збій у роботі програми.

^ Відповідь: в).
7. (3 бали). Архівація файлів. Програми-архіватори.

Відповідь: Процес запису файлу в архівний файл називається архівуванням (упакуванням, стиском), а витяг файлу з архіву — розархівуванням (розпакуванням). Упакований (стиснутий) файл називається архівом.

Архівація інформації— це таке перетворення інформації при який обсяг інформації зменшується, а кількість інформації залишається колишнім.

Архівний файл — це файл або група файлів, записаних у стисненому вигляді в єдиний файл, з якого їх можна добути у початковому вигляді.

Програми-архіватори різняться форматом ущільнення, швидкістю роботи, ступенем стиснення файлів, зручністю використання тощо. Для стиснення інформації найчастіше користуються програмою-архіватором WinRAR.
Домашнє завдання:

1. Повторити весь вивчений матеріал теми.


Варіант І.

1. (1 бал). Що таке WINDOWS? а) вікна в квартирі; б) особлива програма; в) комплекс програм; г) операційна система для ПК; д) програмна частина комп’ютерного користувацького інтерфейсу; е) вікна на екрані дисплея.

2. (1 бал). Інтерфейс – це: а) міжнародна фотомодель; б) особлива програма; в) спеціальна апаратура; г) програмно-апаратний комплекс для спілкування людини з ПК; д) всесвітньо відома особистість.

3. (1 бал). Ярлик – це: а) ім’я програми; б) особлива піктограма зі стрілкою; в) прізвисько об’єкта; г) файл, що містить посилання на об’єкт; д) бирка на дискеті.

4. (2 бали). Що таке форматування диска? а) нанесення феролакового покриття; б) розбивка на сектори та доріжки; в) створення каталогів; г) копіювання файлів; д) розбивання на кластери.

5. (2 бали). Що таке кластер? а) ім’я доріжки; б) вид форматування; в) група логічно послідовних секторів; г) доріжки в одному секторі; д) музичний інструмент; е) ^ таблиця файлів.

6. (2 бали). Що таке архівування (архівація) файлів? а) «ховання» дискет у сейф; б)
стискання; в) упакування; г) створення резервної копії; д) стискання (упакування) для збереження у менших дискових обсягах.

7. (3 бали). Поняття про комп’ютерні віруси. Класифікація вірусів.

^ Варіант ІІ.

1. (2 бали). Що таке операційна система? а) програма; б) комплекс програм для діалогу і загального керування ПК; в) інтерпретатор; г) компілятор; д) складова частина системного програмного забезпечення.

2. (2 бали). Який тип інтерфейсу реалізовано в ОСWINDOWS? а) діалоговий; б) звуковий; в) текстовий; г) графічний; д) міжнародний; е) складний; є) багатокористувацький.

3. (2 бали). Робочим столом WINDOWS називається: а) стіл, на якому стоїть ПК; б) вікно на екрані монітора; в) перша фонова частина екрана монітора при входженні в ОС; г) панель задач.

4. (2 бали). Що створюється при фізичному форматуванні? а) подряпини; б) доріжки; в) циліндри; г) сектори; д) кластери; е) FAT-таблиця.

5. (2 бали). Що таке дефрагментація диска? а) діагностика диска; б) склеювання диска; в) оптимізація дискового простору; г) впорядкування кластерів, що належать до одного файла.

6. (2 бали). Що таке комп’ютерний вірус? а) бактерія, що роз’їдає метал; б) особливий файл; в) мала, спеціально написана програма, що шкодить; г) помилка програмного забезпечення комп’ютера; д) збій у роботі програми.

7. (3 бали). Архівація файлів. Програми-архіватори.

Варіант І.

1. (1 бал). Що таке WINDOWS? а) вікна в квартирі; б) особлива програма; в) комплекс програм; г) операційна система для ПК; д) програмна частина комп’ютерного користувацького інтерфейсу; е) вікна на екрані дисплея.

2. (1 бал). Інтерфейс – це: а) міжнародна фотомодель; б) особлива програма; в) спеціальна апаратура; г) програмно-апаратний комплекс для спілкування людини з ПК; д) всесвітньо відома особистість.

3. (1 бал). Ярлик – це: а) ім’я програми; б) особлива піктограма зі стрілкою; в) прізвисько об’єкта; г) файл, що містить посилання на об’єкт; д) бирка на дискеті.

4. (2 бали). Що таке форматування диска? а) нанесення феролакового покриття; б) розбивка на сектори та доріжки; в) створення каталогів; г) копіювання файлів; д) розбивання на кластери.

5. (2 бали). Що таке кластер? а) ім’я доріжки; б) вид форматування; в) група логічно послідовних секторів; г) доріжки в одному секторі; д) музичний інструмент; е) ^ таблиця файлів.

6. (2 бали). Що таке архівування (архівація) файлів? а) «ховання» дискет у сейф; б)
стискання; в) упакування; г) створення резервної копії; д) стискання (упакування) для збереження у менших дискових обсягах.

7. (3 бали). Поняття про комп’ютерні віруси. Класифікація вірусів.

^ Варіант ІІ.

1. (2 бали). Що таке операційна система? а) програма; б) комплекс програм для діалогу і загального керування ПК; в) інтерпретатор; г) компілятор; д) складова частина системного програмного забезпечення.

2. (2 бали). Який тип інтерфейсу реалізовано в ОСWINDOWS? а) діалоговий; б) звуковий; в) текстовий; г) графічний; д) міжнародний; е) складний; є) багатокористувацький.

3. (2 бали). Робочим столом WINDOWS називається: а) стіл, на якому стоїть ПК; б) вікно на екрані монітора; в) перша фонова частина екрана монітора при входженні в ОС; г) панель задач.

4. (2 бали). Що створюється при фізичному форматуванні? а) подряпини; б) доріжки; в) циліндри; г) сектори; д) кластери; е) FAT-таблиця.

5. (2 бали). Що таке дефрагментація диска? а) діагностика диска; б) склеювання диска; в) оптимізація дискового простору; г) впорядкування кластерів, що належать до одного файла.

6. (2 бали). Що таке комп’ютерний вірус? а) бактерія, що роз’їдає метал; б) особливий файл; в) мала, спеціально написана програма, що шкодить; г) помилка програмного забезпечення комп’ютера; д) збій у роботі програми.

7. (3 бали). Архівація файлів. Програми-архіватори.

Підсумковий урок з тем

«Системне програмне забезпечення»,

«Службове програмне забезпечення».

(завдання)

Схожі:

Урок №17. Тема iconУрок Тема. Система охолодження Урок Тема. Система мащення Урок Тема....
Опис досвіду II. Інформаційна картка
Урок №17. Тема iconУрок №7. Тема
Тема: Підсумковий урок з тем «Інформація. Інформаційні процеси та системи», «Апаратне забезпечення інформаційних систем»
Урок №17. Тема iconУрок №8 Тема. Урок контролю знань учнів
Учні відповідають на поставлені вчителем запитання І демонструють відповідь на пк
Урок №17. Тема iconУрок засвоєння нових знань. Урок-пам'ять, урок-спогад. Обладнання....
Тема. Олександр Довженко. «Україна в огні» – твір про трагедію українського народу в Другій світовій війні
Урок №17. Тема iconУрок №7 Тема. Підсумковий урок за темами: «CorelDraw» та «Турбо Паскаль»
Для чого призначений інструмент Вільна форма?Як його використати. Продемонструйте
Урок №17. Тема iconУрок №1 Тема: Основні принципи будови та функціонування
Урок №1 Тема: Основні принципи будови та функціонування World Wide Web, протокол нттр, адресація в мережі
Урок №17. Тема iconУрок 15 Тема. Підсумковий урок з тем: «Модульcrt розгалуження І вибір», та
Будь-яка програма, записана на мові Паскаль, завжди закінчується службовим словом
Урок №17. Тема iconУроку з математики у супроводі ікт тема: «числові функції»
Комбінований урок з використанням інформаційно-комунікаційних технологій (урок проводиться у комп’ютерному класі з мультимедійним...
Урок №17. Тема iconУрок №25. Тема
Тема: Сортування й фільтрування даних в таблицях. Використання розширених фільтрів
Урок №17. Тема iconУрок №16. Тема
Тема: Форматування та записування дисків. Стискання, архівування та розархівування даних
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка