Професія 5122 Кухар (код, назва професії)




Скачати 25.19 Kb.
НазваПрофесія 5122 Кухар (код, назва професії)
Дата конвертації08.03.2013
Розмір25.19 Kb.
ТипДокументы
uchni.com.ua > Інформатика > Документы
Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника

професійно-технічного навчального закладу


  1. Професія - 5122 Кухар

(код, назва професії)


  1. Кваліфікація - __3 розряд______________________________

(рівень кваліфікації – розряд, клас, категорія)


  1. Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати: види, властивості, кулінарне призначення та особливості обробки картоплі, овочів, грибів, м'яса, риби, птиці, дичини, круп, макаронних виробів і бобових, сиру, яєць, тіста, консервів, концентратів та інших продуктів, ознаки та органолептичні методи визначення їх доброякісності, терміни та умови їх зберігання; способи, методи та форми нарізання овочів і зелені; технологію виготовлення котлетної маси з м'яса, риби та напівфабрикатів з неї; прийоми, способи та послідовність виконання теплового оброблення продуктів; правила реалізації, відпуску (комплектації) готової продукції, терміни та умови зберігання страв; рецептури, технологію виготовлення, вимоги до якості варених, смажених, запечених овочів, страв з круп, макаронних виробів і бобових, нескладних супів, страв з яєць, прісного тіста, страв з концентратів; організацію робочих місць під час виконання робіт; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств харчування; санітарні правила для підприємств харчування; правила санітарної обробки столового та кухонного посуду, інструментів, інвентарю, їх маркування та використання; технічні вимоги безпеки праці; правила та норми протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни; призначення, зміст та порядок користування нормативно–технологічними документами: Збірником рецептур страв і кулінарних виробів, технологічними картками.
^ Повинен уміти: проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини. Здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів. Формувати та панірувати напівфабрикати. Готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки: варить, смажить, запікає та випікає вироби. Виготовляти страви з концентратів. Порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
4. Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

б) дотримуватись норм технологічного процесу;

в) не допускати браку в роботі;

г) знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

д) використовувати в разі необхідності засоби попередження та усунення природних і небезпечних негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);

є) знати інформаційні технології.
5. Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти

Повна загальна середня освіта (по закінченні навчання). Без вимог до стажу роботи.
6. Сфера професійного використання випускника

Діяльність: ресторанів, барів, їдалень та послуги з постачання готової їжі.
7. Специфічні вимоги:

7.1. Вік: по закінченні терміну навчання - не менше 16 років.

7.2. Стать: чоловіча, жіноча.

7.3. Медичні обмеження.
Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника передрукована з Державного стандарту професійно-технічної освіти ДСПТО 5122 – НО.55.3-5-2007

Директор Кам’янської СЗШІ Панченко Г.В.

Схожі:

Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconПроведення тижня з професії «кухар, кондитер»
Згідно з річним планом Торезького впу ім. О. Г. Стаханова з 20 по 24 лютого 2012 року був проведений предметний тиждень з професії...
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconПредметами праці кухаря є  Харчові продукти І напівфабрикати. Засобами праці кухаря є
Так народився перший шеф — кухар. У подальшій течії історії професія кухар отримала своє втілення в наданні особистих послуг з приготування...
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconКонкурс серед учнів ІІ року навчання з професії «Кухар» на тему:...
В маріупольському професійному ліцеї сфери послуг І торгівлі (60) 23. 12. 2011р відбувся конкурс серед учнів ІІ року навчання з професії...
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconКваліфікаційна професія – кухар
Виготовляти страви І кулінарні вироби, які потребують простого кулінарного обробітку
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconПрофесія на всі часи
Мета проекту: Виховувати позитивне ставлення до робітничої професії, розвивати навички самоаналізу та саморозвитку
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconОсвітньо-кваліфікаційна характеристика випускника професійно-технічного навчального закладу
Професія „Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, код 7233
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconПравознавство (практичний курс)
Перерахуйте відомі вам юридичні професії та назвіть основні вимоги до їх представників. Визначте, яка юридична професія вас приваблює...
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconНазва мікропроекту
Зміни, що відбуваються в освіті, потребують постійного вдосконалення фахової майстерності педагогічних кадрів. На сьогодні педагогічна...
Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconБэк код назва виконавець вокал

Професія 5122 Кухар (код, назва професії) iconУроку аудіювання на тему: Моя професія
Мета уроку: Перевірити рівень сприймання учнями тексту та розуміння змісту його; розвивати пам’ять, логічне мислення, професійні...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка