Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це




Скачати 72.92 Kb.
НазваКоли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це
Дата конвертації14.07.2013
Розмір72.92 Kb.
ТипУрок
uchni.com.ua > Історія > Урок
УРОК 7

НОВЕ РОЗУМІННЯ ХРЕЩЕННЯ

Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям— хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це не те, що вчить Біблія. В цьому уроці ми детально розглянемо, що говорить Біблія відносно хрещення. До розуміння цього питання потрібно підходити через Біблію, Слово Боже.
ЧИ ЗМИВАЄ ХРЕЩЕННЯ ГРІХ?

Ні, хрещення не змиває наші гріхи. Біблія говорить: „...так і Христос один раз був у жертву принесений, щоб „понести гріхи багатьох", і не в справі гріха другий раз з'явитися тим, хто чекає Його на спасіння." Євреям 9:28

„У цій волі ми освячені жертвоприношенням тіла Ісуса Христа один раз. А Він за гріхи світу приніс жертву один раз, і назавжди „по Божій правиці засів." Євреям 10:10, 12

^ Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його „ранами ви оздоровилися". 1 Петра 2:24

Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне" Івана 3:16

З цих віршів стає зрозуміло, що Ісус заплатив ціну наших гріхів, коли Він вмер за нас. Ми очищаємось від гріхів, коли віримо в Нього. Ці вірші говорять, що Христос один раз був у жертву принесений і назавжди.

Прочитайте наступні вірші, щоб дізнатись, як людина стає дитиною Божою і очищується від гріхів.

Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене. — життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя." Івана 5:24

^ Отож, ми визнаємо, що людина виправдується вірою,без діл Закону." Римлянам 3:28

Ісус Христос приймав хрещення. Чи хрестився Він для того, щоб омитись від гріхів? Ні. Біблія говорить, що Христос не мав гріхів: „...а гріха в Нім нема." 1 Івана 3:5

Біблія не вчить, що хрещення змиває гріхи.
^ ЩО ГОВОРИТЬ БІБЛІЯ ПРО ХРЕЩЕННЯ?

Давайте глянемо на декілька прикладів у Біблії відносно хрещення.

Ісус

В Євангелії від Матвія 3:13-17 ми читаємо:

Тоді прибуває Ісус із Галілеї понад Йордан до Івана, щоб христитись від нього. Але перешкоджав він Йому й говорив: і повинен христитись від Тебе, і чи Тобі йти до мене?" А Ісус відповів і сказав йому: „Допусти це тепер, бо так годиться нам виповнити усю правду." Тоді допустив він Мого. і охристившись Ісус, зараз вийшов із води. І ось небо розкрилось, і побачив Іван Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього. І ось голос почувся із неба: „Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!"

З цих віршів ми дізнаємося, що:

1. Хрещення необхідне для дитини Божої.

2. Ісус був Сином Божим ще до хрещення.

3. Ісус хрестився, щоб показати покору Батькові, а не змити гріх.

4. Ісус був дорослим, коли Він хрестився.

5. Ісус був занурений у воду.

6. Бог був задоволений Своїм покірним Сином.

Етіопський вельможа

Цю Історію ви можете прочитати в Діях Апостолів 8:26-39. Прочитайте, будь ласка, цілу історію з Біблії.

А зараз прочитайте ще раз ключові вірші відносно хрещення.

^ Відізвався ж скопець до Пилипа Й сказав: „Благаю тебе, — це про кого говорить пророк? Чи про себе, чи про іншого кого?" А Пилип відкрив уста свої, і, зачавши від цього Писання, благовістив про Ісуса йому. ї, як шляхом вони Їхали, прибули до якоїсь води. І озвався скопець: „Ось вода. Що мені заважає христитись?" А Пилип відказав: „ Якщо віруєш із повного серця свого, то можна". А той відповів і сказав: „Я вірую, що Ісус Христос — то Син Божий!" І звелів, щоб повіз спинився, і обидва — Пилип та скопець — увійшли до води, і охристив він його. А коли вони вийшли з води. Дух Господній Пилипа забрав, і скопець уже більше не бачив його. І він їхав. радіючи, шляхом своїм: Дії 8:34-39

З цих віршів ми дізналися, що:

1. Етіопський вельможа був дорослим, коли він хрестився.

2. Він почув Добру Новину про Ісуса; потім він визнав, що вірує в Ісуса як Сина Божого, а потім охрестився.

3. Людина приймає хрещення після покаяння.

4. Вельможа сам особисто вирішив вірити в Христа і особисто вирішив прийняти хрещення.

5. Він був занурений у воду.

6. Коли він увірував І охрестився, він був сповнений радості. В покорі Христу є радість.

В'язничний сторож у Филипах

Прочитайте цю історію в Діях 16:25-34. Перегляньте ще раз ці вірші:

Зажадавши той світла, ускочив, і тремтячий припав до Павла та до Сили. і вивів їх звідти і спитав: „Добродії! Що треба робити мені, щоб спастися? "А вони відказали: „Віруй в Господа Ісуса, — і будеш спасений ти сам та твій дім ". І Слово Господнє звіщали йому та й усім, хто був у домі його. І сторож забрав їх того ж часу вночі, їхні рани обмив,— і охристився негайно він сам та його всі домашні. І він їх запровадив до дому свого, і поживу поставив, і радів і з усім домом своїм, що ввірував у Бога." Дії 16:29-34

З цих віршів ми дізналися, що:

1. Чоловік повірив у Христа.

2. Після того, як він повірив у Христа, він охрестився.

3. Він був охрещений в дорослому віці.

4. Той чоловік і його сім'я сповнилися радістю після того, як вони спаслися та прийняли хрещення,

З цих трьох прикладів хрещення у Біблії ми можемо чітко виділити чотири основні істини:

1. Кожен самостійно вирішував приймати хрещення. Вони розуміли, що роблять і для чого це роблять. (Біблія не вчить про хрещення дітей).

2. Перед хрещенням повинна бути віра в Христа, яка змінює життя.

3. Нові віруючі з задоволенням приймали хрещення, без вагань. Вони не соромились наслідувати Христа в хрещенні.

4. Кожного з них занурювали в воду. Вони опускалися у воду, а потім виходили. В оригіналі грецьке слово „хрещення" означає занурення. Ніде в Новому Заповіті ми не знаходимо, що людей сприскували водою чи на них виливали воду. Всі були занурені.
^ ХРЕЩЕННЯ НОВОГО ЗАПОВІТУ Є ДЛЯ ТИХ, ХТО ПОВІРИВ

В Діях 18:8 ми читаємо: „А Крисп, старший синагоги, увірував в Господа з усім домом своїм; і багато з коринтян почувши, увірували й охристились."

В цьому вірші ми бачимо, що люди спочатку чули вістку, потім увірували і були охрещені. Зверніть увагу на порядок подій. Це записано в такому самому порядку, як і в інших прикладах про хрещення в Новому Заповіті. В Біблії порядок цих подій завжди однаковий. Хрещення ніколи не стоїть перед вірою.

Це також показано в Діях 19:4-5: „І промовив Павло: „Таж Іван христив хрищенням на покаяння, говорячи людям, щоб вірили в Того, Хто прийде по ньому, цебто в Ісуса". Як почули ж оце, то христились вони в Ім'я Господа Ісуса."

В цих віршах ми чітко бачимо, що хрещення для тих, хто повністю відвернувся від гріха заради віри в Ісуса як особистого Спасителя.
^ ХРЕЩЕННЯ В НОВОЗАПОВІТНІЙ ЦЕРКВІ

В Діях 2:41 ми читаємо: „Отож ті, хто прийняв його слово, охристилися. І пристало до них того дня душ тисяч зо три!"

Петро проповідував, та багато з тих, хто слухав слово його, повірили, і ті, що повірили, охристилися, і стали частиною (членами) тієї групи (церкви) в той же день.

Важливо зауважити, що ці події відбуваються в одному порядку: спочатку віра, а потім хрещення. А також з цього вірша ми бачимо, що членство в церкві лише для тих, хто спочатку повірив, а потім охрестився.

Остання заповідь Ісуса Своїм учням записана в Євангелії від Матвія 28:19-20: „Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!" Амінь."

В цій важливій заповіді Ісус говорить Своїм учням, щоб вони спочатку зробили людей віруючими, а потім хрестили.

З цих всіх прикладів і вчень чітко зрозуміло, що спочатку має бути покаяння, а потім хрещення.

Ми також дізналися, що хрещення не змиває гріхи. Прощення і очищення від гріхів ми отримуємо через смерть Христа на хресті.

^ ЧОМУ ПОТРІБНО ХРЕСТИТИСЬ?

1. Нам потрібно хреститись, тому що Ісус був охрещений і заповів, щоб і ми хрестились.

2. З прикладів, які записані в Біблії, ми бачимо, що хрещення— це момент, в який ми показуємо світові, на чиїй ми стороні. Це момент публічного визнання. Це привселюдна видима заповідь того, що ми учні Ісуса Христа. Ми показуємо світові, що ми на стороні Христа і будемо слідувати за Ним.

Через хрещення віруючий стає членом місцевої церкви. В Діях 2:41 записано, що віруючі були охрещені та приєднались до групи. Коли ми хрестимось, то цим засвідчуємо І стаємо частиною церкви. Ось чому так важливо, щоб кожний віруючий був охрещений і став членом церкви, яка вчить та використовує на практиці Біблійне вчення. Справжній віруючий бажає визнати прилюдно свою віру так, як у часи Нового Заповіту.

Коли віруючий схрещується, він ототожнюється з Христом та місцевою церквою.
^ НАВІЩО ЗАНУРЮВАТИСЯ У ВОДУ?

1. В оригіналі Нового Заповіту (грецька мова) слово „христитись" означає занурюватись.

2. У Біблії записано лише про один вид хрещення. Христос хрестився, занурюючись у воду, також як і люди, про яких записано в прикладах цього уроку.

3. Занурення показує смерть віруючого для гріха та воскресіння для нового злиття в Христі.

В посланні до Римлян 6:4 Павло стверджує: „Отож, ми поховані з Ним хрищенням у смерть, щоб. як воскрес Христос із мертвих славою Отця, так. щоб і ми стали ходити в обновленні життя,"

Хрещення не є справжнім похованням, це символ смерті. Коли людина відроджується, вона вмирає для старої грішної натури. Це показується через хрещення, коли людину занурюють у воду. Хрещення показує те, що вже відбулось, коли людина покаялась. Коли людину піднімають з води, це зображує нове життя, отримане після покаяння. Нове життя не розпочинається хрещенням. Віруючий вже має нове життя, а коли він виринає з води, це зображує початок нового життя.
^ Я ПРИЙНЯВ ХРИСТА ЯК СВОГО ГОСПОДА І СПАСИТЕЛЯ. ЩО РОБИТИ ДАЛІ?

Якщо ви є частиною групи людей, які нещодавно покаялись, ви можете хреститись групою та сформувати духовну сім'ю, яка називається церква. В наступному розділі ми розглянемо церкву Нового Заповіту та як такі церкви утворюються.

Якщо ви не є частиною такої групи, можливо, ви живете неподалік від церкви, яка проповідує Євангеліє. Якщо ні, то вам слід знайти таку церкву та поділитися з членами церкви проте, як і коли ви покаялись, а також, що ви бажаєте прийняти хрещення.

Деякі з ваших друзів, можливо, будуть насміхатися над вами через те, що ви залишили релігію традицій задля того, щоб жити за Біблією, але Бог буде задоволений вами, і ви отримаєте радість.
^ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ТА ОБГОВОРЕННЯ

1. З цього уроку ми дізналися, що наше спасіння стало можливим через: розп'яття Христа___ хрещення ___

2. Людина стає дитиною Божою через: хрещення віру в Ісуса

3. Назвіть чотири положення, які записані в Біблійних прикладах про хрещення.

4. В Діях 18:8 записаний правильний порядок дій, які стосуються хрещення. Назвіть Біблійний порядок трьома словами.

5. В Діях 2:41 ми читаємо, що люди почули, повірили, а потім були охрещені та ____________ до групи.

6. Чому віруючому потрібно хреститись?

7. Слово „хрещення" означає

8. Справжнє християнське хрещення повинне відбуватись через: сприскування водою ___ занурення в воду ___

9. Коли людині потрібно хреститись?

10. Коли віруючий охрищується, він ототожнюється з ___________та місцевою церквою.

Схожі:

Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconО. А. Захаренко Коли шляхетна людина вчить І виховує, вона веде,...
Учителева справа виховати в дитині особистість, яка здатна не лише мріяти, але й втілити
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconГендерне виховання дошкільників
Чи буде людина щаслива в любові та в сімейному житті, багато в чому залежить від того, як вона вихована, від її загальної культури,...
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconMy Family (My Relatives)
Але після одруження вона вирішила припинити серйозні тренування І просто відвідує спортивний клуб час від часу. 9 Моя мама — лікар,...
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconСтатеве та гендерне виховання дошкільників
Чи буде людина щаслива в любові й у сімейному житті, багато в чому залежить від того, як вона вихована, від її загальної культури,...
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це icon        Хрещення це свята Тайна, встановлена Ісусом Христом, І є...
Хрещення це свята Тайна, встановлена Ісусом Христом, І є святою тайною  християнського втаємничення, під час хрещення дитині відпускається...
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це icon«Якщо людина не дотримується дієти, то навіщо їй лікуватися?»        
Осягнувши цю таємницю, людина може не тільки наситити своє тіло, але також І вилікувати його, без застосування медикаментозних засобів,...
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconПлан вступ 3
Але все таки людина розумна І вона не може сидіти на місці, вона прагне все нових І нових відкриттів, які в свою чергу знову змусять...
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconКонспект уроку на тему: «Хрещення Русі»
Хрещення Русі — процес прийняття І поширення християнства на землях Київської Русі
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconТема. «Вчимося слухати один одного»
Слово вчителя. Діти, кожна людина має власне особисте І тільки одне життя. Але людина живе з людьми, між людьми, серед людей. Людина...
Коли людина покаялась, вона знайомиться з новим поняттям- хрещення. Багато людей вірить, що людина стає християнином після того, як вона прийме хрещення. Але це iconРозділ І. Історіографія вивчення первісних печерних пам’яток
Немало матеріалів про первісних людей України стосуються Ашельської доби. Вона збігається з наступом на Україну льодовика. Клімат...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка