У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10




НазваУ св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10
Дата конвертації18.03.2013
Розмір87.2 Kb.
ТипДокументы
uchni.com.ua > Туризм > Документы


Е д е м с ь к и й р а й
У Св. Письмі написано:
Бут.2:7-10 „І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею.

8 І насадив Господь Бог рай у Едемі на сході, і там осадив людину, що її Він створив.

9 І зростив Господь Бог із землі кожне дерево, принадне на вигляд і на їжу смачне, і дерево життя посеред раю, і дерево Пізнання добра і зла.

10 І річка з Едему виходить, щоб поїти рай. І звідти розділюється і стає чотирма початками.”
Далі в цьому розділі читаємо:
Бут.2:15-17 „І взяв Господь Бог людину, і в едемському раї вмістив був її, щоб порала його та його доглядала.

16 І наказав Господь Бог Адамові, кажучи: Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти.

^ 17 Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!”
Сл. Боже навчає нас, шановні слухачі, що сам Господь Бог створив чоловіка та поселив його в невимовно чудовому і прекрасному Едемі.

Слово Едем означає розкішна прекрасна країна.

Існування чоловіка, тобто першої людини на землі почалося в Едемському раю.

Наш Спаситель Ісус Христос і всі апостоли ствердили історичність і дійсність перших розділів святої Біблії.
Мф.19:4 „А Він відповів і сказав: Чи ви не читали, що Той, Хто створив споконвіку людей, створив їх чоловіком і жінкою?”

Увесь Новий Заповіт свідчить, що всі події, які записані в перших розділах книги Буття є дійсні і правдиві.

Отже, кожен, хто відкидає будь яку частину книги Буття, противиться владі нашого Господа Ісуса Христа, відкидаючи Його власну науку і твердження Його апостолів.
Сад, який Господь насадив в Едемі на сході, був домом наших перших батьків, та став прикладом для їхніх нащадків, які пізніше наповнили всю землю.

Перший дім, створений Богом, був справді чудовим. Це не був коштовний палац, створений людьми, а був чудовий природній палац, в якому не було смутку, не було гріха, не було смерті.

В тому чудовому раю Бог помістив Адама. Цей прекрасний сад був його помешканням, де земля була вкрита живим, зеленим килимом, а його покривалом було синє небо.

Безтурботне життя святої пари в Едемському саду було доказом того, що правдиве щастя не знаходиться у задовольняючих себе розкошах. Бо його знаходять лише ті, хто залишається вірними Богові і розуміють значення Його творчих діл.
Якби ми були вірними Богові та навернулися до простішого життя, віддаляючись від світських розкошів, та усього штучного і непотрібного – то скоріше знайшли б щастя, яке Бог від початку бажав для Своїх вірних дітей.

Господь не дозволив нашим першим батькам дармувати в Едемі – вони мали обробляти та доглядати його. Їхня праця була приємністю та великим благословенням. Цим способом вони могли розвиватися і скріплюватися розумово і фізично. Заняття також було забезпеченням від спокус.

^ Кожна людина і тепер знаходить правдиве щастя лише тоді, коли може бути завжди активною.
Адам і Єва володіли землею так довго, доки залишалися вірними Богові. Господь також дав їм владу над кожною живою істотою.

Одночасно свята пара щоденно вчилася від свого Небесного Вчителя. Їхні знання, любов і радість мали постійно збільшуватись. Та споживаючи з дерева життя вони могли вічно жити.

Бажаючи допомогти Адамові та Єві будувати свій характер, Бог дав їм нагоду робити щоденно відповідні рішення. Маючи повну свободу, вони могли служити Богові, або прийняти рішення не служити Йому.

Якби вони стали неслухняними Йому, то мусили прийняти за це смертну кару. Їм було заборонено їсти лише з одного дерева – з дерева пізнання добра і зла.

Це є доказом того, що вони мали повну свободу. Проте, Бог перестеріг їх, пояснюючи страшні наслідки неслухняності.

Згодою чудовий Едемський рай став ареною страшної боротьби.
На підставі Сл. Божого нам відомо, що ще перед тим на небі повстала перша боротьба між Христом і сатаною, коли найвищий херувим Люцифер, який стояв біля престолу Божого, збунтувався проти Бога, зневажаючи Його любов і справедливість.

Пізніше, коли сатана був скинений з неба, він продовжував своє повстання проти Бога на Землі, яку Бог створив.
^ Спокуса, з якою зустрілися Адам та Єва в Едемському саду була наслідком усього повстання проти Бога, наслідком цієї боротьби між добром і злом.
Надзвичайно глибоко помиляються ті, які думають, що Адам та Єва вчинили дуже малий гріх, який Бог не повинен був їм зарахувати. Та в дійсності наші перші батьки згрішили тому, що повстали проти Божої влади, та з’єднавшись з великим ворогом усього добра, стали учасниками зла і бунту.

Слово Боже пояснює, що вони захотіли стати рівними Великому Творцеві.
Наказ не споживати з дерева пізнання добра і зла, основувався на духовних принципах. Цей наказ звертав увагу на абсолютну Божу владу. І кожний щирий учень Сл. Божого знає, що в нашому світі може бути добро і щастя лише тоді, коли ним володіє Сам Бог.
Дерево пізнання добра і зла було ознакою Божої влади. Воно постійно нагадувало Адамові, що він повинен Бути слухняним Богові, виконуючи Його слово і волю.

Бог хотів, щоб цим способом всі мешканці землі постійно пам’ятали про те, що Бог є їхнім Творцем, якому вони повинні постійно служити і вклонятись. Внаслідок цього вся земля мала стати подібною до Едему і вона напевно буде знову такою, коли виповниться Божий план спасіння.
Нажаль, наші перші батьки, послухавши неправдиве пояснення ворога, згрішили, доказуючи цим, що вони не довіряли Богові. Вчинивши гріх, вони мусили залишити Едемський рай, при вході до якого стояли херувими с полум’яними мечами і стерегли дорогу до дерева життя.
Бут.3:22 „І сказав Господь Бог: Ось став чоловік, немов один із Нас, щоб знати добро й зло. А тепер коли б не простяг він своєї руки, і не взяв з дерева життя, і щоб він не з'їв, і не жив повік віку”.
Грішники не можуть жити вічно, бо написано, що кара за гріх – смерть. Адам та Єва почали вмирати в той самий день, коли згрішили. Насамперед духовно, а потім фізично.
Від того сумного часу, коли Адам та Єва згрішили, люди блукають по цілому світу, хоч не забули про свою справжню Вітчизну.

Майже всі народи співають про згублений Рай, та з глибоким відчуттям непереможної надії в своїх серцях чекають його відновлення.
Досліджуючи Св. Письмо, ми бачимо, що книга Об’явлення пригадує нам великі події, які мають зв’язок з тими, що про них написано в кн. Буття.
Історія людства є подорожуванням від першого Едему до Едему відновленого.

  • ^ Перші 3 розділи Св. Письма розповідають про створення нашого світу. Про чудову нову землю, про славний початок існування людини в безгрішному стані, про її занепад та вигнання з раю.




  • Останні 3 розділи Св. Письма говорить про відновлений Едем, про Нову Землю, на який не буде ні болю, ні недуг, ні смерті. Та про спасенний Божий народ, який буде обдарований вічним життям.




  • ^ Решта Св. Письма оповідає про нещасний грішний стан людини та про Божий план спасіння через Ісуса Христа.


Людина згубила Едем ще тоді, коли перебувала в Едемі. Згідно Божественного принципу, що заплата за гріх – смерть, ця кара перейшла на всіх людей. Адам і Єва, та всі люди пізнали добро і зло, спричиняючи цим собі багато смутку і нещастя.

Через те, що людина вчинила гріх в Едемі, зневажаючи ясний наказ Божий, він після того вже не мав доступу до дерева життя. Але саме перед вигнанням з Едему Бог відкрив Свою ніжну любов, даючи своїм дітям нову надію на майбутнє.

Сам Бог при воротах Едему звістив першу Євангельську проповідь, обіцяючи послати в грішний світ Спасителя, Який врятує нещасних грішних людей від гріха і смерті.
Господь сказав:
Бут.3:15 „І Я покладу ворожнечу між тобою й між жінкою, між насінням твоїм і насінням її. Воно зітре тобі голову, а ти будеш жалити його в п'яту”.
Насіння жінки є – Спаситель Ісус Христос, Який вмер за всіх людей.

На Голгофському хресті великий ворог спричинив смерть Божому Синові. Проте, смерть не могла опанувати Його і Він встав з гробу.

Сатана та всі, що піддались йому, будуть незабаром навіки знищенні, як і обіцяв Господь.
Ап. Іван написав:
1Ів.3:8 „Хто чинить гріх, той від диявола, бо диявол грішить від початку. Тому то з'явився Син Божий, щоб знищити справи диявола”.
Так, диявол грішить від самого початку. Ісус сказав, що він був душогубцем від початку. Він був душогубцем, бо заплата за гріх – смерть, і через гріх він приніс смерть Адамові та Єві і всім людям.
Ісус прийшов в наш світ, вмер на хресті, і зайняв наше місце. Приймаючи все, що належало прийняти нам, щоб ми незабаром прийняли все, що належить прийняти Йому.

Він дав Своє життя на викуп за багатьох.

Наш Спаситель Ісус Христос став нашим оправданням, нашим спасінням, та зруйнувавши смерть, як каже ап. Павло, вивів на світло життя та на тління Євангелію.

В цей же спосіб Христос хоче знищити діла диявола, і наостанку вся земля буде звільнена від прокляття. Сам диявол буде врешті знищений, бо написано:
Євр.2:14 „А що діти стали спільниками тіла та крови, то й Він став учасником їхнім, щоб смертю знищити того, хто має владу смерті, цебто диявола”.
Тоді Едем буде відновлений. Людина вчинила великий гріх, та слава Богу, ми маємо Великого Спасителя, Який відкрив безмежну любов і велике милосердя.
Ап. Павло написав:
Рим.5:20 „Закон же прийшов, щоб збільшився переступ. А де збільшився гріх, там зарясніла благодать”.
І знову читаємо:

Ів.3:16 „Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне”.
Адам і Єва, згрішивши в Едемському саду, згубили все.

Та наш Спаситель Ісус Христос, переживаючи велике випробування і муки в Гефсиманському саду, переміг сатану і дав нам надію на відновлення всього, що було згублено через гріх.
В Едемському саду Адам, намагаючись сховатися від Бога почув слова: „Адаме, де ти?”
В Гефсиманському саду, вирішивши прийняти гірку чашу муки і страждань, Ісус сказав:
Лук.22:42 „благаючи: Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!...”
Цими словами Він підтвердив, що наше спасіння запевнене.


  • Перший Адам згубив все в Едемському саду.

  • Другий Адам – Ісус Христос – здобув все в Гетсиманському саду.


На хресті Він вигукнув: „ЗВЕРШИЛОСЬ!” – тобто план спасіння був дійсно стверджений та виконаний.
Так і написано:
1Кор.15:45,47 „Так і написано: Перша людина Адам став душею живою, а останній Адам то дух оживляючий.

47 Перша людина з землі, земна, друга Людина із неба Господь”.
Це також відноситься до нас, шановні друзі, бо ми є діти Адама Та Єви. А Едемський Рай також є нашою Вітчизною.

Незабаром цілий світ буде відновлений і стане знову як Едем, в якому Божий народ буде жити вічно і буде споживати плоди з дерева життя.

Там не буде спокусника, щоб обманювати та нищити.

Проте найбільшою радістю для всіх спасенних буде нагода перебувати в присутності Спасителя, Який постраждав і вмер за них.
О, який славний, який радісний буде той день!


  • ^ Чи не бажаєте ви, шановні друзі, прийняти Ісуса Христа, як свого особистого Спасителя, щоб колись в новому Едемі навіки радуватися в Його святій присутності?


Помолимось.
Отче наш Небесний.

Ми дякуємо Тобі за відкриття Твого Св. Слова, що наш світ, обтяжений гріхами та прокляттям, незабаром буде відновлений, і знову стане як Едем.

Господи, нехай радіють наші серця цим відкриттям про краще майбутнє.

Допоможи нам любити Тебе, бо Ти перший полюбив нас.

Приготуй наші серця і наше життя на цій землі, щоб ми були гідними жити у Твоєму Вічному Царстві.

Ми благаємо все через нашого Спасителя Ісуса Христа.

Амінь”.


Схожі:

У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconЯк би ви запитали кількох людей, що вони знають про небо, та де воно...
Проте, ніхто не повинен бути не в знанні відносно цієї важливої теми. Бо це багато написано в Св. Письмі
У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconБут не калібрований

У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconБут. 1: 2 дух Божий: хто чи що?

У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconШкільна медіатека – ресурсний центр
Бут-Гусаїм Н. В., методист науково-методичного педагогічного центру Департаменту освіти Харківської міської ради
У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconНа центральній стіні залу – великий вінок, по боках його – довгі...

У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconУкраїнський contemporary art явище відносно молоде. Його повноцінну...
Український contemporary art – явище відносно молоде. Його повноцінну історію ще не написано. Проте, серед сучасних українських художників...
У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 icon1. Як називається система правил про способи пе­редачі на письмі...
Як називається система правил про способи пе­редачі на письмі звукового складу слів, написання їх ра­зом, окремо І через дефіс, вживання...
У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconСуфікси -ськ(ий), -ств(о), -цьк(ий), -цтв(о), -зьк(ий), -зтв(о)
Чернігів чернігівський. Деякі слова, узвичаєні без зміни приголосних основи, пе­редаються з ними й на письмі: баски баскський, ка­зах...
У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconФакультет іноземної філології
Даний реферат написано з прочитаної англійською мовою книги – “All About Law” (1984 р.). Ця книга написана як довідник з історії...
У св. Письмі написано: Бут. 2: 7-10 iconЩо можна здати (необов’язково) для отримання додаткових балів
Виконання домашнього письмового завдання (теми є на сайті у відповідному розділі) Буде опитування по роботі, треба знати що написано....
Додайте кнопку на своєму сайті:
Школьные материалы


База даних захищена авторським правом © 2014
звернутися до адміністрації
uchni.com.ua
Головна сторінка